Νέος σεισμός στην Εύβοια: Οι 6 παρατηρήσεις του Τσελέντη – Έρχονται μετασεισμοί 4 Ρίχτερ

Νέος σεισμός στην Εύβοια: Οι 6 παρατηρήσεις του Τσελέντη – Έρχονται μετασεισμοί 4 Ρίχτερ

Την ώρα που στην κεντρική Εύβοια συνεχίζονται οι μετασεισμοί μετά τη χθεσινή ισχυρή δόνηση των 4,9 R, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, γνωστοποιεί τις έως τώρα παρατηρήσεις του επί του φαινομένου που θορύβησε τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έως τώρα εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας χαρακτηρίζεται ως «απόλυτα φυσιολογική». Παράλληλα, ο κ. Τσελέντης τονίζει πως είναι σίγουρο ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν (και πρέπει) μετασεισμοί της τάξης του 4 οι οποίοι θα γίνουν ιδιαίτερα αισθητοί.

Διαβάστε επίσης: Σεισμός στην Εύβοια: Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι – «Είναι ένα ρήγμα που δεν μένει ήσυχο» (Videos)

Όσον αφορά στην πιθανότητα να εκδηλωθεί μεγαλύτερος σεισμός, ο σεισμολόγος τονίζει ότι είναι πολύ μικρή. «Βέβαια στη Σεισμολογία και τη φύση δεν υπάρχουν πιθανότητες 100%!», διευκρινίζει.

Σχετικά με το φαινόμενο που εκδηλώθηκε χθες, ο κ. Τσελέντης απαριθμεί στην ανάρτησή του τα εξής έξι σημεία:

  • Η έως τώρα εξέλιξη της (μετα)σεισμικής ακολουθίας είναι απόλυτα φυσιολογική. Μέχρις στιγμής (12:30/28-12-2022) έχουμε καταγράψει στο Γεωδυναμικό 110 μετασεισμούς.
  • Με βάση τα χαρακτηριστικά της μετασεισμικής ακολουθίας η πιθανότητα να ακολουθήσει μεγαλύτερος σεισμός είναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ. Βέβαια στη Σεισμολογία και τη φύση δεν υπάρχουν πιθανότητες 100%!
  • Είναι σίγουρο ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν (και πρέπει) μετασεισμοί της τάξης του 4 οι οποίοι θα γίνουν αρκετά αισθητοί.
  • Δεν υπάρχει καμία συσχέτιση με το σεισμό της Εύβοιας.
  • Δεν παρατηρήσαμε καμία μετανάστευση επικέντρων (άρα και ενεργοποίηση) κάποιου μεγάλου γειτονικού ρήγματος.
  • Οι κάτοικοι πρέπει να ακολουθούν τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης και τις οδηγίες που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter