Νέος συναγερμός – Βόρεια Κορέα: Πύραυλος έπεσε κοντά στα χωρικά ύδατα της Νότιας Κορέας

Νέος συναγερμός – Βόρεια Κορέα: Πύραυλος έπεσε κοντά στα χωρικά ύδατα της Νότιας Κορέας

Στο «κόκκινο» η ένταση στην κορεατική χερσόνησο, καθώς η Πιονγκιάνγκ προχώρησε σε δοκιμαστικές εκτοξεύσεις τουλάχιστον δέκα πυραύλων διαφόρων τύπων, όπως ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο Άμυνας στη Σεούλ. Παράλληλα, ανώτερος αξιωματικός επιβεβαίωσε ότι βαλλιστικός πύραυλος κατέπεσε κοντά στα χωρικά ύδατα της Σεούλ.

«Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τουλάχιστον 10 πυραύλους διαφόρων τύπων σήμερα προς ανατολή και δύση», ενημέρωσε το επιτελείο. Ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας,  Γιουν Σοκ-γελ διέταξε να υπάρξει «ταχεία αντίδραση στις νέες προκλήσεις της Πιονγκιάνγκ».

Ο βαλλιστικός πύραυλος κατέπεσε νότια της αμφισβητούμενης από τις δύο χώρες, νοητής θαλάσσιας συνοριακής γραμμής.

Η εκτόξευση αυτή «είναι πολύ ασυνήθιστη και απαράδεκτη», υπογράμμισε ανώτερος αξιωματικός, εξηγώντας πως «έπεσε κοντά στα νοτιοκορεατικά χωρικά ύδατα, νότια της γραμμής οροθεσίας για πρώτη φορά».

Διαβάστε επίσης: Βόρεια Κορέα: Συναγερμός με εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου – Νέος γύρος ανησυχίας

«Απάντηση» με τρεις πυραύλους από τη Σεούλ

Ο στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι εκτοξεύθηκαν τρεις πύραυλοι αέρος-επιφανείας στην κατεύθυνση της θαλάσσιας περιοχής βόρεια της αμφισβητούμενης θαλάσσιας γραμμής οροθεσίας με τη Βόρεια Κορέα την Τετάρτη.

Η εν λόγω κίνηση μεταφράζεται ως αντίδραση για τις δοκιμαστικές εκτοξεύσεις από την Πιονγκγιάνγκ, ο ένας εκ των οποίων, βαλλιστικός.

Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος, ο Γιουν Σοκ-γελ, χαρακτήρισε αυτή την τελευταία δοκιμή «εισβολή» στην επικράτεια της χώρας του, για πρώτη φορά μετά τον διχασμό της κορεατικής χερσονήσου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter