Νέος υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ο Μέρικ Γκάρλαντ

Νέος υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ο Μέρικ Γκάρλαντ

Ο Μέριλ Γκάρλαντ είναι από σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, μετά την έγκριση του διορισμού του από την Γερουσία, καθώς ο επικεφαλής του εφετείου της Ουάσινγκτον κέρδισε την υποστήριξη ακόμη και του επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στο σώμα, του Μιτς Μακόνελ, ο οποίος διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο για να μην λάβει έδρα στο Ανώτατο Δικαστήριο το 2016.

Με ευρεία πλειοψηφία – 70 ψήφους υπέρ έναντι 30 κατά – , η ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Γερουσία ενέκρινε τον εκλεκτό του προέδρου Τζο Μπάιντεν για το πόστο του υπουργού Δικαιοσύνης, με τον μετριοπαθή προοδευτικό Γκάρλαντ να συγκεντρώνει τη στήριξη αρκετών Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών, εκτός του Μακόνελ και των πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων, Λίντσεϊ Γκρέιχαμ και Τσακ Γκρέισλι.

Ο 68χρονος Γκάρλαντ αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια περίοδο έντονης ανησυχίας για τον εγχώριο εξτρεμισμό. Παίρνει τα ηνία σε ένα υπουργείο Δικαιοσύνης που ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε επανειλημμένα να υποτάξει στη θέλησή του.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter