Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Εμπόριο σαμαρικού υπερπατριωτισμού

Νερό στον επικίνδυνο μύλο των μακεδονομάχων ρίχνει η ΝΔ

Απροκάλυπτο πλέον είναι το επικίνδυνο εμπόριο σαμαρικού υπερπατριωτισμού της ΝΔ. Η αξιωματική αντιπολίτευση καταβάλλει εργώδεις προσπάθειες προκειμένου να προκαλέσει συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας, ποντάροντας στις διαδηλώσεις για το μακεδονικό που θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη την ώρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας.

Αρνητική είναι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εισήγηση του προέδρου της Βουλής που θα κατατεθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων, σύμφωνα με την οποία η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου. H Νέα Δημοκρατία, όμως, επιδιώκει την επιμήκυνση της διαδικασίας έως το βράδυ του Σαββάτου, επενδύοντας στον αστάθμητο παράγοντα της ετερόκλητων υπερπατριωτικών αντιδράσεων για το ονοματολογικό, στις οποίες έχουν παρεισφρήσει ακραία και εθνικιστικά στοιχεία.

Τις παραπάνω γραμμές επιβεβαίωσε στέλεχος της Πειραιώς σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Επικρίνοντας την εισήγηση του Νίκου Βούτση σε πηγαδάκι, μέσα στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών, το στέλεχος της ΝΔ χαρακτήριζε πρωτοφανή την πρόταση του προέδρου της Βουλής, με το σκεπτικό ότι έρχεται σε αντίθεση με τις παραδόσεις του κοινοβουλευτισμού. Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε αμέσως μετά, η θέση αυτή δεν ήταν τίποτα παραπάνω από το προσχηματικό πλαίσιο εντός του οποίου κρύβονται οι πραγματικές πολιτικές επιδιώξεις της ΝΔ. Συγκεκριμένα, όταν το συγκεκριμένο στέλεχος ρωτήθηκε για το αν οι ενστάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εισήγηση του κ. Βούτση αφορούν και τις κινητοποιήσεις για το ονοματολογικό που θα διεξάγονται παράλληλα με τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, εκείνος ανερυθρίαστα απάντησε: «Φυσικά!».

Παρά τις όψιμες ανησυχίες του Κυριάκου Μητσοτάκη περί «θεσμικού εκτροχιασμού», η απροσχημάτιστη παραδοχή του εν λόγω στελέχους επιβεβαιώνει την πραγματική πολιτική στόχευση της ηγεσίας της ΝΔ με την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας, όπως επίσης απέδειξε για άλλη μια φορά ποιος ηγεμονεύει στην «γαλάζια» παράταξη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.