Νετανιάχου: Η ομιλία του Κέρι στρεφόταν κατά του Ισραήλ

Νετανιάχου: Η ομιλία του Κέρι στρεφόταν κατά του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε μεροληπτική ενάντια στο Ισραήλ τη σημερινή ομιλία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι σχετικά με τις παραμέτρους που θεωρεί απαραίτητες για τη διευθέτηση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης.

«Όπως και το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας που ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Κέρι προώθησε στα Ηνωμένα Έθνη, έτσι και η ομιλία του σήμερα το βράδυ στράφηκε ενάντια στο Ισραήλ», υπογραμμίζει η ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο του Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε πως ο Κέρι στην ομιλία του «αναφέρθηκε με εμμονή στην εποικιστική δραστηριότητα», στην οποία η απερχόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ αντιτίθεται έντονα.

Ο Νετανιάχου κατηγόρησε τον Κέρι ότι στην ομιλία του δεν προσέγγισε «την ρίζα της σύγκρουσης – την άρνηση των Παλαιστινίων (να δεχθούν) την ίδρυση ενός εβραϊκού κράτους με οποιαδήποτε σύνορα».

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής επανέλαβε νωρίτερα σήμερα τη θέση του ότι η λύση των δύο κρατών είναι «η μοναδική οδός που είναι πιθανό να οδηγήσει σε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων» και την προστασία της δημοκρατίας στο Ισραήλ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter