Προκλητικοί ισχυρισμοί Νετανιάχου – Επιχείρησε να βρει άλλοθι στο 1945 για το αιματοκύλισμα στη Γάζα

Προκλητικοί ισχυρισμοί Νετανιάχου – Επιχείρησε να βρει άλλοθι στο 1945 για το αιματοκύλισμα στη Γάζα

Απίστευτοι ισχυρισμοί από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος επιχείρησε να βρει άλλοθι για το αιματοκύλισμα στη Γάζα και τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων αμάχων στον παλαιστινιακό θύλακα, ανάμεσά τους και παιδιά, χρησιμοποιώντας παράδειγμα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου για το εάν το Ισραήλ επιβάλλει συλλογική τιμωρία στους κατοίκους της Γάζας, ο Νετανιάχου δεν δίστασε να ισχυριστεί τα εξής: «Το 1945, η RAF βομβάρδισε το αρχηγείο της Γκεστάπο στην Κοπεγχάγη, απόλυτα νόμιμο στόχο.

Όμως οι Βρετανοί πιλότοι αστόχησαν κι αντί για το αρχηγείο της Γκεστάπο πέτυχαν νοσοκομείο παίδων σε μικρή απόσταση και νομίζω 84 παιδιά κάηκαν ζωντανά. Αυτό δεν ήταν έγκλημα πολέμου. Δεν ήταν κάτι για το οποίο θα μπορούσες να κατηγορήσεις τη Βρετανία. Ήταν νόμιμη πολεμική ενέργεια, με τραγικές συνέπειες, όπως ενίοτε έχουν τέτοιες νόμιμες ενέργειες».

Ο Νετανιάχου αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις της βρετανικής αεροπορίας στην Κοπεγχάγη στις 21 Μαρτίου του 1945, όπου επλήγη κατά λάθος σχολείο αντί για το αρχηγείο της Γκεστάπο, με αποτέλεσμα τον θάνατο 125 αμάχων, αναμεσά τους 86 παιδιών.

«Παρά τις απώλειες στις τάξεις των αμάχων, κανένας δεν είπε στους Συμμάχους μην εξαλείψετε τον ναζισμό», ανέφερε στη συνέχεια ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, συνδέοντας ξανά στη συνέχεια τις επιχειρήσεις κατά της Χαμάς με τον πόλεμο ενάντια στον ναζισμό.

«Οι Σύμμαχοι συνέχισαν τον πόλεμο μέχρι τέλους, παρά τις τραγικές συνέπειες, διότι γνώριζαν πως κρινόταν το μέλλον του πολιτισμού κι ολόκληρης της ανθρωπότητας και λοιπόν, σας λέω τώρα πως κρίνεται το μέλλον του πολιτισμού μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter