Νετανιάχου προς ΗΠΑ: «Δεν είναι μόνο δικός μας πόλεμος, είναι και δικός σας»

Νετανιάχου προς ΗΠΑ: «Δεν είναι μόνο δικός μας πόλεμος, είναι και δικός σας»

«Κάλεσμα» να θεωρήσουν και δική τους υπόθεση τις επιχειρήσεις κατά της Χαμάς, απηύθυνε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στους Αμερικανούς, σε συνέντευξή του στο CNN, ενώ παράλληλα συνεχίζει να αποποιείται των ευθυνών για τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων αμάχων στη Γάζα.

«Δεν είναι μόνο δικός μας πόλεμος, είναι και δικός σας, Είναι πόλεμος του πολιτισμού εναντίον της βαρβαρότητας», σημείωσε, προειδοποιώντας μάλιστα ότι εάν το Ισραήλ δεν εξουδετερώσει τη Χαμάς, η κατάσταση θα εκτραχυνθεί και θα εξαπλωθεί πέραν της Μέσης Ανατολής, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ: «θα γίνετε οι επόμενοι», όπως σημείωσε.

Κατά τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, «κάνουν υποδειγματική δουλειά στην προσπάθεια ελαχιστοποίησης των απωλειών μεταξύ των αμάχων», σημειώνοντας ότι: «κάθε ζωή αμάχου που χάνεται είναι τραγωδία», αλλά επέρριψε και πάλι την ευθύνη στη Χαμάς, που κατά τον ίδιο εμποδίζει τη φυγή αμάχων.

«Άνοιξαν πυρ στην ασφαλή ζώνη και στον ασφαλή διάδρομο που ανοίξαμε, για να εμποδίσει κόσμο να φύγει, για να μην πάθει κακό. Βάζει ρουκέτες μέσα σε σχολεία και νοσοκομεία, έχει υπόγειες σήραγγες κάτω από παιδικά κρεβάτια», κουνώντας το δάχτυλο στη διεθνής κοινότητα η οποία, όπως ανέφερε «δεν πρέπει να προσφέρει ηθική στήριξη στο κακό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter