Νετανιάχου: Το Ισραήλ είναι έτοιμο για ειρήνη με τους Παλαιστινίους

Νετανιάχου: Το Ισραήλ είναι έτοιμο για ειρήνη με τους Παλαιστινίους

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του είναι «έτοιμη» να κάνει ειρήνη με τους Παλαιστίνιους, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε στο Νταβός της Ελβετίας με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Ναι, είμαι έτοιμος για την ειρήνη, το εξήγησα στον πρόεδρο Τραμπ» είπε ο Νετανιάχου σε κάποιους δημοσιογράφους.

«Τον επαναβεβαίωσα για τη βούλησή μου, και τη βούληση του Ισραήλ, να δεσμευτούμε σε μια προσπάθεια για να επιτευχθεί η ειρήνη με τους Παλαιστίνιους, μια προσπάθεια που ενισχύθηκε από αυτήν την πολύ ικανή ομάδα», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στην αμερικανική διοίκηση.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένας που θα μπορούσε να υποκαταστήσει τις ΗΠΑ προκειμένου να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανείς που θα μπορούσε να υποκαταστήσει τις ΗΠΑ. Ως ένας τίμιος μεσολαβητής, ως ένας παράγοντας που θα διευκόλυνε (την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων), δεν υπάρχει κανένας διεθνής οργανισμός που θα το έκανε» τόνισε ο Νετανιάχου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Την ίδια ώρα, από τη Νέα Υόρκη και τα Ηνωμένα Έθνη, η πρέσβειρα των ΗΠΑ Νίκι Χέιλι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «δεν θα κυνηγήσουν καμια παλαιστινιακή ηγεσία που στερείται όσα χρειάζονται για την επίτευξη της ειρήνης».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Μέση Ανατολή, η Χέιλι άσκησε κριτική στην ομιλία που εκφώνησε την 14η Ιανουαρίου ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς σε μια συνάντηση του Παλαιστινιακού Κεντρικού Συμβουλίου στη Ραμάλα.

«Μια ομιλία που ενδίδει σε εξωφρενικές και δυσφημιστικές θεωρίες συνωμοσίας δεν είναι η ομιλία ενός προσώπου που έχει την τόλμη και τη βούληση να επιδιώξει την ειρήνη» είπε η Αμερικανίδα αξιωματούχος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter