New Entries| Γνωρίζουμε τον Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη

New Entries| Γνωρίζουμε τον Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη
Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης (φωτογραφία Μαρίζα Καψαμπέλη)

Αναζητούμε καθετί νέο που παίζει στις πόλεις μας. Ανακαλύπτουμε τα μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια και τους αφήνουμε να αυτοσυστηθούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι, πώς ξεκίνησαν, τι αγαπούν και τι αγαπούν να μισούν.

Είμαι ο/η και λέγομαι… Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης

Παίζω/τραγουδάω… Παίζω κιθάρα, γράφω στίχους και μουσική και τραγουδάω. Ελληνικός στίχος με επιρροές από την ελληνική παράδοση ως το αμερικάνικο φολκ και την ροκ

H σχέση μου με τη μουσική ξεκίνησε … Ξεκίνησε στην εφηβεία, επειδή έπιασα τον εαυτό μου να παίζει κιθάρα στον αέρα, ακούγοντας Green day

H πιο σημαντική επαγγελματική μου στιγμή μέχρι σήμερα… Οι πολλές μικρές στιγμές που ορίζουν μια σταθερή πορεία

Αγαπώ … Τους δικούς μου, τους φίλους μου, την μουσική , τον στίχο, την μαγειρική, τις βόλτες στην πόλη.

Σιχαίνομαι … την μεροληψία, την αδικία, την βία του ισχυρού, τον ρατσισμό.

Όταν δεν παίζω μουσική… βλέπω σειρές, μαγειρεύω, κάνω δουλειές στο σπίτι, γράφω, περπατάω…

Καλλιτέχνης «είδωλο»… το να έχεις είδωλα στα 40 είναι αρκετά δύσκολο, αλλά θα έλεγα, Radiohead, Portishead, Nick Cave, Χατζιδάκις, Θ. Παπακωνσταντίνου, Σαββόπουλος.

Αγαπημένοι στίχοι… Όταν θελήσει η μοίρα μου τον κόσμο αυτό ν’ αφήσω και κάθ’ ελπίδα για ζωή απ’ την καρδιά μου σβήσω μια κούπα από τη στάχτη μου να φτιάξετε συντρόφοι σαν θα γεμίζει με κρασί μπορεί να ξαναζήσω

Τραγούδι που δεν ανήκει στο στυλ που παίζω αλλά θα ήθελα να έχω γράψει…Άπειρα! Ενδεικτικά : Billie jean, του κόσμου το περίγελο, play that funky music.

Η μουσική είναι σαν… όλες τις άλλες εργασίες, δύσκολη, απαιτητική και χωρίς καμία ασφάλεια. Από την άλλη είναι ταυτόχρονα εξωπραγματική. Δεν την βλέπεις, αλλά σου αλλάζει τη ζωή.

Εάν δεν ήμουν μουσικός… θα ήμουν μάλλον αρκετά δυστυχισμένος

H πολιτική… Θεωρώ υποχρέωση μου να προσπαθώ να έχω όσο πιο αντικειμενική άποψη μπορώ για τα κρίσιμα ζητήματα.

Η θρησκεία… Η έννοια του Θεού φιλοσοφικά με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Το τελετουργικό της θρησκείας, καθόλου.

Στα άμεσα σχέδιά μου… Να έχω έτοιμο ένα πρόγραμμα με τα καινούργια μου τραγούδια, ώστε να βγω να παίξω με την πρώτη ευκαιρία.

Ο νέος δίσκος μου/το νέο μου single… Τα νέα μου τραγούδια έχουν αρκετά σημεία διαφοροποίησης από τα πιο παλιά. Υπάρχει μια τάση για εξερεύνηση κάποιων λαϊκών ή παραδοσιακών στοιχείων, υπάρχει μια φωτεινότητα στους στίχους και στις μελωδίες και υπάρχει και μια διαφορετική αντιμετώπιση της ενορχήστρωσης και του ρυθμικού μέρους. Ο τίτλος άλλωστε νομίζω το τονίζει κάπως: “Κάτι σαν ήλιος”.

Διαβάστε επίσης: Μελίνα Κανά: “Τραγουδώ τις ανθρώπινες αξίες και τα συναισθήματα” [Συνέντευξη]

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter