New Entries| Γνωρίζουμε τον Χρήστο Μπότση

New Entries| Γνωρίζουμε τον Χρήστο Μπότση
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΤΣΗΣ
Αναζητούμε καθετί νέο που παίζει στις πόλεις μας. Ανακαλύπτουμε τα μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια και τους αφήνουμε να μας αυτοσυστηθούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι, πως ξεκίνησαν, τι αγαπούν, και τι αγαπούν να μισούν.

 

Είμαι ο… Χρήστος Μπότσης

Παίζω… έντεχνο κυρίως τραγούδι

H σχέση μου με τη μουσική ξεκίνησε… από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου παιδί. Θυμάμαι με ρωτούσε η δασκάλα στο δημοτικό τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις και χωρίς δεύτερη σκέψη απαντούσα, τραγουδιστής.

Η πιο σημαντική επαγγελματική μου στιγμή μέχρι σήμερα… η συνεργασία με την Λίνα Δημοπούλου με το τραγούδι Σήκωσε Νοτιά που μόλις κυκλοφόρησε.

Αγαπώ… τον άνθρωπο και τα ζώα. Γενικά μ’αρέσει να βοηθώ τον αδύναμο.

Σιχαίνομαι… την απανθρωπιά κι ό,τι χωράει εκεί.

Όταν δεν παίζω μουσική… διαβάζω βιβλία, βλέπω ταινίες, περνάω ωραίες στιγμές με φίλους . Γενικά λατρεύω να έχω ελεύθερο χρόνο να κάνω πράγματα που μ’ ευχαριστούν.

Καλλιτέχνης «είδωλο»… δεν είναι ένας κι η λίστα θα ‘ναι μεγάλη.

Διαβάστε επίσης: Γιώργος Μεράντζας: «Είμαι 70 χρόνων και νιώθω τέτοια οργή σαν να είμαι 16» [Συνέντευξη]

Αγαπημένοι στίχοι… το ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ, ‘’Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή, που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει’’ Είναι ένα ποίημα που αποτελεί σημείο αναφοράς στη ζωή μου. Συνδέομαι με τους ανθρώπους μου με αυτούς τους στίχους.

Τραγούδι που δεν ανήκει στο στυλ που παίζω αλλά θα ήθελα να έχω τραγουδήσει… Άπειρα παραδοσιακά με ιδιαίτερο έρωτα το ‘Ανάθεμα τον αίτιο’. Η δύναμη της παράδοσης είναι πολύ σημαντική.

Η μουσική… είναι σαν ύψιστο αγαθό. Μπαίνεις μέσα και χάνεσαι στο ταξίδι. Δε ξέρω, εγώ νιώθω πως με τη μουσική ξεπερνάς κάθε δυσκολία. Βρίσκεις λύση κι απελευθερώνεσαι από μικρές αστικές σκέψεις.

Εάν δεν ήμουν μουσικός… θα ήμουν φιλόλογος. Το σπουδάζω ήδη άλλωστε.

H πολιτική είναι η ίδια η ζωή… Τα πάντα είναι πολιτικά. Δε μπορεί να συλλάβει ο νους μου ότι υπάρχουν απολιτίκ άνθρωποι και κυρίως νέοι. Ο,τι ζούμε είναι πολιτική.

Η θρησκεία… είναι ό,τι βοηθάει τον άνθρωπο να στέκεται στα πόδια του. Προσωπικά εγώ δεν έχω ιδιαίτερη σχέση. Είναι κάτι βασικά, που ακόμη δεν έχω καταλήξει.

Στα άμεσα σχέδιά μου… να τραγουδήσω ξανά LIVE χωρίς μάσκες κι όλοι να είμαστε υγιείς. Πέρα από το οικονομικό πρόβλημα που μας δημιούργησε όλη αυτή η κατάσταση, είναι και θέμα εσωτερικής ανάγκης. Είναι πολλά αυτά που θέλω να εκφράσω.

Το νέο μου single… με τίτλο “Σήκωσε Νοτιά” σε στίχους της Λίνας Δημοπούλου και μουσική του Γιώργου Κυριάκου κυκλοφορεί από την MLK. Είναι η πρώτη μου προσωπική δουλειά κι είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες να το υλοποιήσουμε. Είναι ένα τραγούδι που μιλά για τους ανεκπλήρωτους έρωτες μας. Εύχομαι να το αγαπήσετε όπως κι εμείς!

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter