NEW ENTRIES| Γνωρίζουμε την ηθοποιό Έλενα Σταύρου

NEW ENTRIES| Γνωρίζουμε την ηθοποιό Έλενα Σταύρου
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥ [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Νίκος Βαρδακαστάνης]

Στη στήλη New Entries αναζητούμε καθετί νέο που παίζει στις πόλεις μας. Ανακαλύπτουμε τα μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια και τους αφήνουμε να μας αυτοσυστηθούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι, πως ξεκίνησαν, τι αγαπούν, και τι αγαπούν να μισούν…

Είμαι η…Έλενα Σταύρου

Η μέρα που σκέφτηκα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός…

Αυτήν την απόφαση σίγουρα δεν την πήρα μέσα σε μια μέρα. Ήταν μία ανάγκη, που ήρθε και με βρήκε απροειδοποίητα μπορώ να πω. Από παιδί αγαπούσα τις τέχνες, χωρίς να έχω κάποιο ερέθισμα από το περιβάλλον μου, αλλά ποτέ δεν με είχα σκεφτεί επαγγελματικά μέσα σε κάποια τέχνη. Ήμουν για έναν χρόνο σε φοιτητική θεατρική ομάδα αλλά και πάλι δεν μου είχε περάσει απ’ το μυαλό να ασχοληθώ επαγγελματικά.

Λίγο καιρό μετά, αφότου σταμάτησα απ’ την ομάδα, άρχισε να δυναμώνει μια ισχυρή ανάγκη μέσα μου να ασχοληθώ με την υποκριτική σοβαρά. Έτσι απλά! Αποφάσισα να πάω στην δραματική σχολή, έχοντας ακόμα μια μικρή αμφιβολία αν όντως το θέλω πραγματικά, γιατί είχε προκύψει εντελώς απρόσμενα. Μόλις πέρασε ο πρώτος μήνας της σχολή, ήμουν απόλυτα σίγουρη, όχι απλά ότι το θέλω αλλά ότι αυτό έψαχνα εδώ και χρόνια.

Η πρώτη μου (ερασιτεχνική) παράσταση …

Συμμετείχα σε όλες τις παραστάσεις του σχολείου, όλα τα χρόνια αλλά αυτή που έχω στη καρδιά μου σαν πρώτη, ήταν στη Β’ τάξη του λυκείου, όπου ανεβάσαμε με τους συμμαθητές μου το έργο “Πολύ κακό για το τίποτα” του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Η πρώτη μου (επαγγελματική) παράσταση …

Η πρώτη μου επαγγελματική παράσταση ήταν όταν ήμουν ακόμα στη σχολή, ως βοηθός κινησιολόγου. Η επόμενη παράσταση ως βοηθός σκηνοθέτη. Ως ηθοποιός, ξεκίνησα πριν λίγους μήνες σε παιδική παράσταση και τώρα με το έργο «Ηρακλείδαι» του Ευριπίδη.

Ο/η δάσκαλος/α (υποκριτικής) που ευγνωμονώ…

Πάντα υπάρχουν κάποιοι δάσκαλοι που θα σε στιγματίζουν λίγο παραπάνω. Είχα την τύχη να έχω δασκάλους, σπουδαίες προσωπικότητες του θεάτρου και τους ευγνωμονώ όλους!

Αγαπημένοι ηθοποιοί…

Δεν μπορώ να επιλέξω και επειδή θαυμάζω πολλούς σπουδαίους ηθοποιούς και δεν θα ήθελα να αφήσω κάποιον εκτός.

Ανεπανάληπτη ατάκα…

«Μην κάνεις τους αυτά που δεν θέλεις να σου κάνουν.»

Είναι μια καλή βάση για να φτάσουμε στον αλληλοσεβασμό.

Αλησμόνητη θεατρική παράσταση/ταινία…

Νομίζω φάνηκε και πριν ότι δυσκολεύομαι επιλέξω…και πάλι είναι πολλές.

Σινεμά ή θέατρο;…

Θέατρο. Αυτή είναι η βάση του ηθοποιού. Αλλά αγαπώ και το σινεμά, είναι σπουδαία τέχνη και ήθελα να κάνω.

Όταν υποδύομαι ένα ρόλο…

Προσπαθώ να φέρω εδώ μαζί μας τον κάθε ρόλο. Να δούμε μαζί,τι έχει να μας πει και σε τι μας αφορά αυτό που έχει να μας πει.

Εάν δεν ήμουν ηθοποιός…

Θα έβρισκα έναν τρόπο να ταξιδεύω συνεχώς.

Μπέτυ Αρβανίτη: “Δεν μπορώ να δώσω άφεση αμαρτιών στους ναζί” [Συνέντευξη]

Στον ελεύθερο χρόνο μου…

Κάνω ότι έχω ανάγκη να κάνω εκεί την στιγμή.

Ονειρεύομαι να…

Πολλά και διάφορα, μικρά και μεγάλα, ρεαλιστικά και κάποια ουτοπικά. Προσπαθώ όμως να μην λειτουργούν ως “βαρίδια” στη σκέψη μου και όσο μπορώ, να βάζω έστω και ένα ελάχιστο λιθαράκι καθημερινά, σε κάποιο από αυτά. Τα όνειρα πρέπει να είναι για εμάς και όχι εμείς για αυτά.

Αγαπώ…

Να αγαπώ.

Σιχαίνομαι…

Την διχόνοια.

Η πολιτική…

Ας είμαστε πολίτες σωστά ενημερωμένοι και με ανοιχτό μυαλό.

Η θρησκεία…

Αρχικά ξεχωρίζουμε την θρησκεία από την πίστη. Δεν έχω κάποια επαφή με την θρησκεία τα τελευταία χρόνια αλλά σέβομαι και υπερασπίζομαι τα δικαιώματα του κάθε θρησκευόμενου, όπως και τα πιστεύω του κάθε ανθρώπου, αρκεί αυτά να μην είναι εις βάρος άλλων και να μην καταπατούν τις ανθρώπινες ελευθερίες.

Θα με δείτε…

Είμαστε στο θέατρο OLVIO για έξι ακόμα παραστάσεις, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.00 στο έργο “Ηρακλείδαι” του Ευριπίδη σε μετάφραση Κώστα Βάρναλη και σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου – Άρτεμις Γρύμπλα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter