NEW ENTRIES| Γνωρίζουμε την ηθοποιό Νίνα Φώσκολου

NEW ENTRIES| Γνωρίζουμε την ηθοποιό Νίνα Φώσκολου
Nίνα Φώσκολου

Στη στήλη New Entries αναζητούμε καθετί νέο που παίζει στις πόλεις μας. Ανακαλύπτουμε τα μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια και τους αφήνουμε να μας αυτοσυστηθούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι, πως ξεκίνησαν, τι αγαπούν, και τι αγαπούν να μισούν.

Είμαι η…Νίνα Φώσκολου.
Η μέρα που σκέφτηκα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός… ήταν σίγουρα μέρα συνειδητοποίησης. Δυστυχώς δεν θυμάμαι πότε ακριβώς ήταν.
Η πρώτη μου (ερασιτεχνική) παράσταση … ήταν όταν πήγαινα νηπιαγωγείο. Θυμάμαι τον εαυτό μου να παίζει την Ζαχαρένια νεράιδα στον Καρυοθραύστη. Ήμουν περίπου τεσσάρων χρονών. Έπειτα, ακολούθησε πληθώρα ανεπανάληπτων ερμηνειών, ώσπου στην Δ’ δημοτικού υποδύθηκα με μεγάλη επιτυχία τον Χάρο σε ένα θεατρικό για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Η πρώτη μου (επαγγελματική) παράσταση … είναι «Η γυναίκα με τα μαύρα» του Στίβεν Μάλατρατ σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη με τον Τάσο Χαλκιά και τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη.
Ο/η δάσκαλος/α (υποκριτικής) που ευγνωμονώ… είναι ο Άρης Σερβετάλης που με δίδαξε να αγαπώ και να σέβομαι το υλικό μου χωρίς να το κρίνω. Επίσης, ο Γιώργος Παλούμπης μου έμαθε να εμπιστεύομαι επί σκηνής την δύναμη του τώρα.
Αγαπημένοι ηθοποιοί… είναι αυτοί που είναι και ενδιαφέροντες άνθρωποι.
Νίνα Φώσκολου
Ανεπανάληπτη ατάκα… «Η υποκριτική χρειάζεται χρόνο και δάκρυα».
*Αλήθεια.
Αλησμόνητη θεατρική παράσταση/ταινία… ο «Τιτανικός» σε σκηνοθεσία Τζέιμς Κάμερον. Ομολογουμένως είναι μια ταινία που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ημουν γύρω στα έξι, όταν την ώρα της προβολής μια βίδα από την μπροστινή καρέκλα μπήκε στην φρέσκια πληγή που είχα στο γόνατο μου. #Κλάμα
Σινεμά ή θέατρο;… Μέχρι και πριν τον Αύγουστο, θα απαντούσα: «θέατρο μόνο». Μετά τη συμμετοχή μου στην ταινία «Νανά» του Μαρίνου Σκλαβουνάκη που γυρίσαμε το καλοκαίρι (και αναμένουμε σύντομα), το σινεμά το ζητά το σώμα μου. Η ψυχή μου όμως παραμένει πιστή στο θέατρο.
Oταν υποδύομαι ένα ρόλο… τον βλέπω να ξετρυπώνει στην καθημερινότητά μου. Μερικές φορές με συνεπαίρνει τόσο πολύ που τον ακούω να απαντάει σε ερωτήσεις αντί για ‘μένα.
Εάν δεν ήμουν ηθοποιός… η ζωή μου θα ήταν εντελώς διαφορετική.
https://www.documentonews.gr/article/filareth-komnhnoy-oi-kallitexnes-den-mporoyn-na-menoyn-apomonwmenoi/
Στον ελεύθερο χρόνο μου… μοιράζομαι στιγμές με φίλους, κάνω περιπάτους με τον σκύλο μου, γυμνάζομαι, διαβάζω, σκέφτομαι, γράφω, παρατηρώ.
Ονειρεύομαι να… μπορεί ο καθένας να διεκδικεί και να παίρνει αυτό που χρειάζεται. Να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους, να επικρατούν η ισορροπία και η δικαιοσύνη.
Η πολιτική… είναι ζήτημα κοσμοθεωρίας, στάση ζωής. ‘Ολες οι δράσεις μας είναι εν δυνάμει πολιτικές θέσεις.
Η θρησκεία… όπως έλεγε ο Γιουνγκ, “είναι η άμυνα εναντίον της εμπειρίας του Θεού”. Ο Θεός δεν έχει θρησκεία.
Νίνα Φώσκολου

INFO Η Νίνα Φώσκολου συμμετέχει στην παράσταση «Καραϊσκάκης: Ο παρεξηγημένος ήρωας» του Γιάννη Κωσταρά, μία παραγωγή της Creatists σε σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου, που παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη για έξι παραστάσεις στο Θέατρο της Ημέρας (Νικ. Γεννηματά 20, Αθήνα 11524).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter