New Entries | Γνωρίζουμε την τραγουδίστρια Ζανέλ

New Entries | Γνωρίζουμε την τραγουδίστρια Ζανέλ

Στη στήλη New Entries αναζητούμε καθετί νέο που παίζει στις πόλεις μας. Ανακαλύπτουμε τα μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια και τους αφήνουμε να μας αυτοσυστηθούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι, πώς ξεκίνησαν, τι αγαπούν και τι αγαπούν να μισούν…

Είμαι η και λέγομαι… Ζανέλ.

Τραγουδάω/ παίζω… Είμαι τραγουδίστρια ρετρό μουσικής. Ερμηνεύω νέα τραγούδια, γραμμένα στο σήμερα, με τους τωρινούς προβληματισμούς και την σημερινή θεματολογία, αλλά με την αισθητική και την ατμόσφαιρα της μαγικής εποχής του ελαφρού τραγουδιού στην Ελλάδα, της Jazz και των μεγάλων συνθετών. Τα ζωντανά μου προγράμματα κατακλύζονται από τραγούδια εκείνης της εποχής.

H σχέση μου με τη μουσική ξεκίνησε… Από παιδί, όταν συνειδητοποίησα ότι πέρα από τον λόγο, έχω και ακόμα έναν τρόπο ψυχικής έκφρασης, το τραγούδι.

H πιο σημαντική επαγγελματική μου στιγμή μέχρι σήμερα… Θα έλεγα η τωρινή περίοδος, μιας και βρισκόμαστε στη διαδικασία της δημιουργίας του πρώτου ολοκληρωμένου δίσκου, που θα είναι έτοιμος τους επόμενους μήνες.

Αγαπώ…. να τραγουδώ.

Σιχαίνομαι… τη διπροσωπία.

Όταν δεν τραγουδάω/γράφω μουσική… μελετώ και πάλι μουσική.

Καλλιτέχνης «είδωλο»… Ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου έχουν τρεις καλλιτέχνιδες τόσο μοναδικές που πραγματικά δεν μπορώ να τις ιεραρχήσω. Σε τυχαία σειρά λοιπόν, η Τζένη Βάνου για την μελαγχολική ερμηνεία, την αέρινη, αλλά ταυτόχρονα «σιδερένια» φωνή της, η Κλειώ Δενάρδου για το μεγαλείο φωνής και τη στάση ζωής της, και η Γιοβάννα για την γλυκύτατη αύρα και την αμεσότητα της. Έχω την τιμή να γνωρίζω προσωπικά την τελευταία.

Αγαπημένοι στίχοι…

«Ας ερχόσουν για λίγο, μονάχα για ένα βράδυ
να γεμίσεις με φως το φριχτό μου σκοτάδι
και στα δυο σου τα χέρια να με σφίξεις ζεστά
Ας ερχόσουν για λίγο και ας χανόσουν μετά»

(Μίμης Τραϊφόρος)

Τραγούδι που δεν ανήκει στο στυλ που παίζω αλλά θα ήθελα να έχω ερμηνεύσει/γράψει… «Μαμά γερνάω» που ερμήνευσε συγκλονιστικά η Τάνια Τσανακλίδου.

Η μουσική είναι σαν… ένα όνειρο που δεν οδηγεί σε τέλος.

Αν δεν ήμουν τραγουδιστής/τρια/μουσικός… Δεν μπορώ να το φανταστώ καν, σίγουρα δεν θα ήμουν ευτυχής

Η πολιτική είναι στάση ζωής.

Η θρησκεία είναι εντελώς προσωπική υπόθεση.

Η Ζανέλ

Στα άμεσα σχέδια μου… Ο πρώτος, ολοκληρωμένος δίσκος μου. Μόλις κυκλοφόρησε ένα ακόμα single, με τίτλο «Ρομάντζο», σε στίχους και μουσική της αγαπημένης μου Πέννυς Μπαλτατζή. Ένα τραγούδι που εκφράζει τον αγνό και αληθινό έρωτα που τόσο λαχταράμε όλοι, σε μια εποχή που ο έρωτας μοιάζει με ανεκπλήρωτη λύτρωση. Ένα τραγούδι που πρωτοάκουσα σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για όλους μας, αυτή της πανδημίας και ομολογουμένως ήταν ένα λαμπερό φως σε εκείνο το σκοτάδι.

Κυκλοφορεί από την Μusic Row Showcase, σε παραγωγή των αγαπημένων μου παραγωγών και συνθετών Αντώνη και Δημήτρη Παπαβομβολάκη που είναι δίπλα μου, στήριγμα, για όσα χρόνια είμαι ενεργή δισκογραφικά. Η οπτικοποίηση του τραγουδιού ανήκει στην υπέροχη σκηνοθέτιδα Μαρία Γαλάτη. Εύχομαι από ψυχής το «Ρομάντζο» μας, να γίνει η υπερβατική αλήθεια κάθε ευαίσθητης ψυχής.

Θα με δείτε/ακούσετε… Σύντομα θα ανακοινώσουμε ένα νέο κύκλο εμφανίσεων στην Αθήνα, αλλά και στην περιφέρεια. Ανυπομονώ πολύ γι αυτές!

New Entries | Γνωρίζουμε τον ηθοποιό Δημήτρη Καπουράνη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter