NEW ENTRIES| Γνωρίζουμε τον Φώτη Ανδρικόπουλο

NEW ENTRIES| Γνωρίζουμε τον Φώτη Ανδρικόπουλο
Φώτης Ανδρικόπουλος

Στη στήλη New Entries αναζητούμε καθετί νέο που παίζει στις πόλεις μας. Ανακαλύπτουμε τα μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια και τους αφήνουμε να μας αυτοσυστηθούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι, πως ξεκίνησαν, τι αγαπούν, και τι αγαπούν να μισούν…

Είμαι ο/η και λέγομαι…  Φώτης Ανδρικόπουλος

Παίζω/τραγουδάω… Κιθάρα, πιάνο και λίγο μαντολίνο και τραγουδάω ελληνικά τραγούδια τα οποία ανήκουν στον χώρο του «έντεχνου» τραγουδιού ( εάν και δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες )

H σχέση μου με τη μουσική ξεκίνησε…από όταν ήμουν μωρό. Οι γονείς μου άκουγαν παρά πολλή μουσική σπίτι και ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου σε καθημερινή βάση .. το πρωί μας ξυπνούσαν εμένα και την αδερφή μου με τραγούδια ! Άρχισα ωδείο στα 11 χρόνια μου και συνεχίζω ακόμα.

H πιο σημαντική επαγγελματική μου στιγμή μέχρι σήμερα… όταν συνεργάστηκα στο στούντιο με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου που πάντα αγαπούσα και θαύμαζα.

Αγαπώ….την οικογένειά μου, την καλή παρέα, το χιούμορ και την Ζάκυνθο.

Σιχαίνομαι...την μιζέρια αλλά και την «δηθενιά».

Όταν δεν τραγουδάω… Θα δω ταινίες, θα διαβάσω και θα πάω σίγουρα βόλτα στην θάλασσα !

Καλλιτέχνης «είδωλο»…Μάνος Χατζιδάκις 

Αγαπημένοι στίχοι…”Όσες κι αν χτίζουν φυλακές κι αν ο κλοιός στενεύει, ο νους μας είναι αληταριό και όλο θα δραπετεύει” (Θανάσης Παπακωνσταντίνου)

Τραγούδι που δεν ανήκει στο στυλ που παίζω αλλά θα ήθελα να έχω ερμηνεύσει/γράψει…”Αν είσαι ένα αστέρι” ( Νίκος Βέρτης) 

Η μουσική είναι σαν...ένας τρόπος ψυχοθεραπείας για εμένα .. όπως πιστεύω πως το ίδιο είναι και για πολλούς άλλους.

Αν δεν ήμουν τραγουδιστής/μουσικός...μάλλον καπετάνιος. Λατρεύω τη θάλασσα όχι όμως τόσο τα ταξίδια όποτε γι’αυτό λέω μάλλον!

Η πολιτική...είναι γι’ αυτούς που την αντέχουν και τους αρέσουν τα πολλά και όμορφα ψέματα. Εννοείται πως ψηφίζω κι έχω άποψη αλλά δυστυχώς η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Η θρησκεία...πιστεύω στις δυνάμεις μου καθώς και στην ενέργεια του κάθε ανθρώπου. Επίσης εμπιστεύομαι απόλυτα την επιστήμη, εάν αυτό σας λέει κάτι.

Στα άμεσα σχέδια μου…Μα ξαναμπώ στο στούντιο να ηχογραφήσω καινούργια τραγούδια.

Φώτης Ανδρικόπουλος

Ο νέος μου δίσκος/το νέο μου single…ο νέος μου δίσκος έχει τίτλο «Καλλιτεχνικά επιχειρείν εστί φιλοσοφείν». Είναι ένας δίσκος που συμμετέχουν ο Λάκης Λαζόπουλος , η Σαββέρια Μαργιολά, ο Αλέξης Γεωργούλης , ο Γιάννης Δρακόπουλος , ο Γιάννης Βασιλώττος, ο Ζαχαρίας Καρούνης και η Έλενα Στρατηγοπούλου . Πριν από κάθε τραγούδι υπάρχει μια αρχαία ρήση η οποία σχετίζεται με το τραγούδι που ακολουθεί. Τις ρήσεις απαγγέλει στο δίσκο ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης. Τα καλλιτεχνικά έσοδα θα πάνε στο περιοδικό δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» .Κυκλοφορεί από το Όγδοο Music Group. Αξίζει έστω μια ακρόαση σας !

Θα με δείτε/ακούσετε...σε διάφορες μικρές και μεγάλες μουσικές σκηνές της Αθήνας και της περιφέρειας.

Oρφέας Περίδης: «Οι παρέες γεννούν τα τραγούδια» [Συνέντευξη]

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter