New Entries: Γνωρίζουμε τον Γιάννη Παπαδόπουλο

New Entries: Γνωρίζουμε τον Γιάννη Παπαδόπουλο

Στη στήλη New Entries αναζητούμε καθετί νέο που παίζει στις πόλεις μας. Ανακαλύπτουμε τα μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια και τους αφήνουμε να μας αυτοσυστηθούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι, πως ξεκίνησαν, τι αγαπούν, και τι αγαπούν να μισούν.

 

Είμαι ο και λέγομαι…  Γιάννης Παπαδόπουλος, πιανίστας και συνθέτης. Ίσως με έχετε ξανακούσει στους Next Step ή σε κάποιο άλλο σχήμα της Ελληνικής σκηνής της τζαζ.

Παίζω …Ως επί το πλείστον τζαζ, και όλο αυτό που ονομάζουμε αυτοσχεδιασμό και δημιουργική μουσική. 

H σχέση μου με τη μουσική ξεκίνησε Στην ηλικία των 5 χρόνων όταν πήρα δώρο ένα μικρό toy piano από την νονά μου και απλά έπαιζα συνέχεια!

H πιο σημαντική επαγγελματική μου στιγμή μέχρι σήμερα…  Δεν είμαι σίγουρος και μου αρέσει που δεν είμαι σίγουρος! Θα ξεχωρίσω όμως την διάκρισή μας με το Next Step Quintet στον διαγωνισμό Made in New York και την συναυλία μας εκεί.

Αγαπώ … την ομορφιά, την ευγένεια και τα αληθινά και πλατιά χαμόγελα!

Σιχαίνομαι … την αγένεια και την έλλειψη αισθητικής, λεπτότητας και σεβασμού. 

Όταν δεν παίζω μουσική… παραδίδω μαθήματα μουσικής, ακούω μουσική, κάνω γυμναστική, διαβάζω, περπατάω…

Καλλιτέχνης «είδωλο»… Είναι τόσοι πολλοί που τελικά δεν είναι κανένας. Είναι πολλοί οι καλλιτέχνες που με έχουν επηρεάσει και πολύ μεγάλο το στιλιστικό τους εύρος, άρα έχω πολλά είδωλα και για διαφορετικούς λόγους.

Αγαπημένοι στίχοι…  “With, without, and who’ll deny, it’s what the fighting’s all about…” Pink Floyd – Us And Them

Τραγούδι που δεν ανήκει στο στυλ που παίζω αλλά θα ήθελα να έχω γράψει… To “Exit Music (for a film)“ των Radiohead.

Η μουσική είναι σαν…  μια γλώσσα που απευθύνεται σε όλους, την καταλαβαίνουν όλοι αλλά δεν την μιλούν όλοι το ίδιο.

Εάν δεν ήμουν μουσικός…  δεν έχω ιδέα! Θα μου άρεσε όμως να ασχολούμαι περισσότερο με την Φιλοσοφία και την συγγραφή, οπότε ίσως να με τράβαγε κάτι σε εκείνη την κατεύθυνση.

Ο στιχουργός Κώστας Φασουλάς στο Docville: «Η τέχνη είναι μια είσοδος κινδύνου»

H πολιτική…  είναι κάτι που έχει χάσει δυστυχώς τον ιδεολογικό της ρομαντισμό και ως εκ τούτου τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα. Έχει γίνει κάτι πεζό και κλειστό για αυτούς που την ασκούν και όχι για αυτούς που τους αφορά. Και σε αυτό φταίμε όλοι.

Η θρησκεία…  είναι κάτι που δεν με τράβηξε ποτέ, αλλά καταλαβαίνω την ανάγκη των ανθρώπων που τους τράβηξε. Ίσως όμως η πρακτική της (τουλάχιστον σε αυτό που βλέπω σε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας) να είναι λιγότερο βαθιά και λιγότερο πνευματική απ’ όσο θα με ενέπνεε για να ασχοληθώ.

Στα άμεσα σχέδιά μου…  Είναι η μελέτη, η σύνθεση και το να επανέλθω σιγά-σιγά σε φυσιολογικούς συναυλιακούς ρυθμούς !

Ο νέος δίσκος μου…  λέγεται Mirrorself και κυκλοφόρησε μόλις από την Puzzlemusik. Περιλαμβάνει 7 δικές μου συνθέσεις, παιγμένες από πιάνο τρίο και κουαρτέτο εγχόρδων.

Θα με δείτε… στο Φεστιβάλ Αθηνών  στις 16 και 17 Ιουλίου, στον κήπο της Πειραιώς 260, όπου θα παρουσιάσω το νέο μου έργο “Fourth Stream Music”.

Youtube Channel

Soundcloud

Γιώργος Ανδρέου: «Ο Μάνος Ελευθερίου δεν πέρασε ποτέ σε κανενός είδους σύνταξη» [Συνέντευξη]

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter