New Entries | Γνωρίζουμε τον ηθοποιό Βασίλη Καλφάκη

New Entries | Γνωρίζουμε τον ηθοποιό Βασίλη Καλφάκη
Ο Βασίλης Καλφάκης

Στη στήλη New Entries αναζητούμε καθετί νέο που παίζει στις πόλεις μας. Ανακαλύπτουμε τα μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια και τους αφήνουμε να μας αυτοσυστηθούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι, πώς ξεκίνησαν, τι αγαπούν και τι αγαπούν να μισούν…

Είμαι ο… Βασίλης Καλφάκης

Η μέρα που σκέφτηκα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός… είναι κάποια από αυτές  των μαθητικών χρόνων  του Γυμνασίου.

Η πρώτη μου (ερασιτεχνική) παράσταση … η «Ειρήνη » του Αριστοφάνη με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Μηχανιώνας.

Η πρώτη μου (επαγγελματική) παράσταση … «Ιστορίες  άνω κάτω» στο Θέατρο Τζένη Καρέζη σε σκηνοθεσία Μαρίας Σαββίδου.

Ο/η δάσκαλος/α (υποκριτικής) που ευγνωμονώ…  όλους τους δασκάλους μου για το ξεχωριστό μάθημα που μου έδωσε ο καθένας τους.

Αγαπημένοι ηθοποιοί… θα πω για πρόσφατες «σοδειές»: Lupita Nyong’o λόγω  του «Us» του Jordan Peele και Bryan Cranston λόγω του «Breaking Bad.

Ανεπανάληπτη ατάκα… «γιατί η κατίνα και η πλατίνα, τον πρώτο χρόνο φαίνονται» της τεράστιας Ντίνας Κώνστα ως Ντένη Μαρκορά.

New Entries| Γνωρίζουμε την ηθοποιό Παρασκευή Δουρουκλάκη

Αλησμόνητη θεατρική παράσταση/ταινία… Παράσταση το «Λα Πουπέ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη με την Άννα Κοκκίνου και ταινία «Η σιωπή των αμνών» του Jonathan Demme (μόνο και μόνο για την σεκάνς της τελευταίας συνάντησης του δόκτορα με την πράκτορα του FBI).

Σινεμά ή θέατρο; … θέατρο για αυτό το μοναδικό ραντεβού θεατών και ηθοποιών. Αυτές οι μοναδικές στιγμές συνύπαρξης των ανθρώπων – ειδικά στους καιρούς της τεχνοκρατικής μεσολάβησης – είναι εκτός συναγωνισμού.

Όταν υποδύομαι ένα ρόλο… προσπαθώ να βρω την λειτουργία του μέσα στη ροή του έργου και της παράστασης. Πώς θα ήταν το έργο χωρίς αυτόν; Καταλήγεις εν τέλει να εστιάσεις περισσότερο στους υπόλοιπους ρόλους και στην λειτουργία τους  σε σχέση με τον δικό σου. Εν ολίγοις είναι συλλογικό άθλημα το παιχνίδι των ρόλων .

Εάν δεν ήμουν ηθοποιός… τρέφω μεγάλο θαυμασμό για ανθρώπους όπως την Τζίνα Πολίτη, τον Στέφανο Ροζάνη, τον Σάββα Μιχαήλ. Εκθέτουν στα γραπτά τους, με τόλμη και ευθύνη, τη σκέψη τους για το καλό των συνανθρώπων τους. Κάτι τέτοιο θα ήθελα να ήμουν. Με το να είμαι ηθοποιός προσπαθώ -όσο γίνεται- να είμαι το ίδιο τολμηρός και υπεύθυνος όσο αυτοί οι άνθρωποι.

Στον ελεύθερο χρόνο μου… κάνω σχέδια να απελευθερώσω και τον υπόλοιπο δέσμιο.

Ονειρεύομαι να… ταξιδέψω  Ιταλία.

New Entries | Γνωρίζουμε τον ηθοποιό Σπύρο Δέτσικα

Η πολιτική… οφείλει να είναι μέρος της ζωής κάθε ανθρώπου και απεκδυόμενη από την κομματική κερδοσκοπία. Οφείλουμε να ενεργούμε ως πολίτες  και πρώτα για το καλό των συμπολιτών μας. Ο άνθρωπος ενεργεί περισσότερο ως ιδιώτης παρά ως πολίτης. Τον κόσμο εκεί έξω τον αφορά πια η δική του ακρίβεια, η δική του ενέργεια, το δικό του καλάθι κ.ο.κ. Είμαστε έρμαια της ιδιοκτησίας μακριά από την πολιτεία.

Η θρησκεία… δεν με αφορά. Πίστη σε καθετί που καλλιεργεί την ευγένεια του πνεύματος.

Θα με δείτε… στην παράσταση «Με νύχια και με δόντια»  σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter