New Entries: Γνωρίζουμε τον Μιχάλη Γούτη

New Entries: Γνωρίζουμε τον Μιχάλη Γούτη
Μιχάλης Γούτης

Στη στήλη New Entries αναζητούμε καθετί νέο που παίζει στις πόλεις μας. Ανακαλύπτουμε τα μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια και τους αφήνουμε να μας αυτοσυστηθούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι, πως ξεκίνησαν, τι αγαπούν, και τι αγαπούν να μισούν.

 

Είμαι ο… Μιχάλης Γούτης

Παίζω... πιάνο και γράφω μουσική. Το έργο μου περιλαμβάνει κυρίως τραγούδια, θεατρική και σύγχρονη μουσική.

H σχέση μου με τη μουσική ξεκίνησε… από μικρός όταν περνούσα ατελείωτες ώρες ακούγοντας ραδιόφωνο ή ψάχνοντας τα βινύλια που είχαμε στο σπίτι. Κλασική μουσική, Νέο Κύμα, ροκ, ρεμπέτικα, έθνικ, υπήρχαν εκεί κι εγώ χαιρόμουν να τα ανακαλύπτω. Παράλληλα πήγαινα στο ωδείο: πρώτα φλογέρα, μετά πιάνο. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα! Οι πρώτες προσπάθειες να γράψω δική μου μουσική έγιναν στο Λύκειο αλλά η συστηματική εργασία πάνω στη σύνθεση ήρθε αρκετά αργότερα.

H πιο σημαντική επαγγελματική μου στιγμή μέχρι σήμερα… η έκδοση του πρώτου προσωπικού μου δίσκου το 2018 με τίτλο «Στα Φανερά και τ’ Αφανέρωτα».

Αγαπώ…. τους κοντινούς μου ανθρώπους, τα συνοικιακά μαγαζιά, τις πρωτότυπες γεύσεις, τη σιωπή.

Σιχαίνομαι… το θόρυβο, το σιδέρωμα, τη μουστάρδα, την αναβλητικότητα, τα έντομα.

Όταν δεν ασχολούμαι με τη μουσική… διάβασμα, βόλτες, σειρές.

Καλλιτέχνης «είδωλο»… θα βγάλω τη λέξη «είδωλο» και θα πω πόσο πολύ θαυμάζω τον Μανό Χατζηδάκι, ιδιαίτερα τα έργα των δεκαετιών του εβδομήντα και του ογδόντα.

Αγαπημένοι στίχοι… «η πιο γλυκιά πατρίδα είναι η καρδιά»… Ρασούλης στα ωραία του!

Τραγούδι που δεν ανήκει στο στυλ που παίζω αλλά θα ήθελα να έχω γράψει… “Πέντε Μάγκες στον Περαία του Γιοβαν Τσαούς”. Δαγκωτό!

Η μουσική είναι… γλώσσα, ο πιο άμεσος τρόπος να αποκαλύψει κανείς σκέψεις και συναισθήματα. Πάνω απ’ όλα όμως η μουσική είναι οι άνθρωποι που την έχουν ανάγκη, ό,τι μπορεί να σημαίνει η μουσική για τον καθένα, χωρίς αυτούς δεν μπορεί να υπάρξει.

Γιάννης Λογοθέτης (ΛοΓό): «Είμαι επαγγελματίας έξυπνος» [Συνέντευξη]

Αν δεν ήμουν μουσικός… θα ήθελα να ασχολούμαι με τα εικαστικά. Η ζωγραφική, η κεραμική, η γλυπτική είναι τέχνες που με γοητεύουν.

Η πολιτική… είναι πολύ σοβαρή υπόθεση που συχνά διαμορφώνεται από ανθρώπους ανεπαρκείς για αυτό το ρόλο: γόνους πολιτικών τζακιών, τηλεπωλητές, «νούμερα» και έναν συρφετό από αριβίστες που στην πλειοψηφία τους είναι μακρυά από τα προβλήματα της κοινωνίας.

Η θρησκεία… μακριά και αγαπημένοι.

Μιχάλης Γούτης

Στα άμεσα σχέδια μου… είναι η ολοκλήρωση των ηχογραφήσεων της μουσικής για την «Πορσελάνη» του Δημήτρη Χαλιώτη (θεατρικός μονόλογος για το ραδιόφωνο της ΕΡΤ) και η έκδοση του δεύτερου προσωπικού μου δίσκου με τίτλο «Το Πορτραίτο».

Το νέο μου single... είναι ένα μελοποιημένο ποίημα του Θεοδόση Βολκώφ με τίτλο «Της Ψυχής και του Έρωτα». Ερμηνέυει η σταθερή μου συνεργάτιδα και φίλη Μέλα Γεροφώτη με το συγκρότημα των Plazza Ensemble.

Θα με ακούσετε… στο YouTube και στις διαδικτυακές πλατφόρμες προς το παρόν.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Documento στις 25/7/2021

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter