New Entries| Γνωρίζουμε τον Roni Iron

New Entries| Γνωρίζουμε τον Roni Iron
Roni Iron

Στη στήλη New Entries αναζητούμε καθετί νέο που παίζει στις πόλεις μας. Ανακαλύπτουμε τα μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια και τους αφήνουμε να μας αυτοσυστηθούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι, πως ξεκίνησαν, τι αγαπούν, και τι αγαπούν να μισούν.

 

Είμαι ο… Παναγιώτης, κατά κόσμον Roni Iron και ζω στο Ναύπλιο μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας (αν όχι η ωραιότερη).

Η μουσική που παίζω… ασχολούμαι με διάφορα είδη μουσικής, εξαρτάται από τον χώρο, το κοινό. Μπορώ και προσαρμόζομαι παντού, σχεδόν. Αγαπημένα είδη Electronica, House, Deep House, Techno, Downtempo, Organic House.

Η πιο σημαντική επαγγελματική μου στιγμή μέχρι σήμερα… είναι σίγουρα η εμφάνισή μου με τον Γιάννη Χαρούλη. Μία στιγμή στην σύγχρονή ιστορία της Ελληνικής μουσικής που ένας καλλιτέχνης από την ηλεκτρονική σκηνή βρίσκεται ζωντανά με έναν από την έντεχνη.

Είμαι fan… των Prodigy, Chemical Brothers, Richie Hawtin, Steve Lawler, Underworld, David Bowie, Nick Cave, Giorgio Moroder, Daft Punk, UK Rock, Techno Music, Rage Against the machine, beastie boys και πολλά άλλα. Σιχαίνομαι το ψέμα.

Όταν δεν παίζω μουσική… βλέπω ταινίες, σειρές, κάνω χειμερινά μπάνια, περπάτημα και μαγειρική!

Σε δέκα χρόνια… θα ήθελα να είμαι υγιής εγώ και οι άνθρωποι που αγαπώ.

H σχέση μου με τη μουσική ξεκίνησε… από πολύ μικρή ηλικία. Μεγάλωσα σε μουσικό σπίτι που άκουγαν φανατικά disco μουσική και πολλά άλλα είδη. Στα 11 ο παππούς μου, μου έκανε δώρο ένα μικρό πιάνο και από εκεί ξεκίνησαν οι μελωδίες. Συνήθως καθόμουν μπροστά στο MTV / MCM και προσπαθούσα να κοπιάρω τις μελωδίες που άκουγα.

Η μουσική είναι σαν… θεραπεία για καθετί κακό και άρρωστο που υπάρχει. Η μουσική για μένα είναι η φωνή της ψυχής. Ο Πλάτωνας (ο αγαπημένος μου φιλόσοφος) είχε πει “ η αγωγή με τη μουσική και την ποίηση είναι η πιο σημαντική, επειδή ο ρυθμός και η μελωδία εισχωρούν στα τρίσβαθα της ψυχής κι αδράχνοντάς την με δύναμη μεγάλη, φέρνουν μέσα της ευπρέπεια και της δίνουν ομορφιά, εάν βέβαια κάποιος ανατραφεί σωστά, ενώ, αν δεν συμβεί αυτό, (φέρνουν) το αντίθετο”.

Η πολιτική... είναι ίσως ένας τρόπος που επιβιώνουμε στην καθημερινότητά μας.

Η θρησκεία… είναι ένα μέσο για την χειραγώγηση και έλεγχο της μάζας. Από την άλλη Θεός είναι η αλήθεια που έχουμε μέσα μας.

Αγαπημένοι μου στίχοι… Είναι ωραία να ζωγραφίζεις στο φως, μα η μαγεία του βρίσκεται στο σκοτάδι.

Oρφέας Περίδης: «Οι παρέες γεννούν τα τραγούδια» [Συνέντευξη]

Τραγούδι που δεν ανήκει στο στυλ που ακούω/παίζω αλλά θα ήθελα να έχω γράψει…Ερωτικό (με μια πιρόγα)” του μεγάλου Δημήτρη Μητρόπονου η κάποιο από του Μάνου Χατζιδάκι.

Θα με δείτε/ακούσετε… σύντομα στην Αθήνα και στο εξωτερικό.

Στα άμεσα σχέδιά μου… είναι ίσως ένα άλμπουμ και πολλές μουσικές κυκλοφορίες!

Info

O Roni Iron είναι μουσικός με εξειδίκευση στην ηλεκτρονική μουσική, μόλις κυκλοφόρησε στη Meditelectro το single “kali tyhi” με τη Σαββέρια Μαργιολά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter