NEW ENTRIES: Γνωρίζουμε τη Σοφία Ρούβα

NEW ENTRIES: Γνωρίζουμε τη Σοφία Ρούβα
Σοφία Ρούβα

Αναζητούμε καθετί νέο που παίζει στις πόλεις μας. Ανακαλύπτουμε τα μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια και τους αφήνουμε να μας αυτοσυστηθούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι, πως ξεκίνησαν, τι αγαπούν, και τι αγαπούν να μισούν.

Είμαι η… Σοφία Ρούβα

Η μέρα που σκέφτηκα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός…

Τελειώνοντας το Λύκειο, αποφάσισα ότι θέλω να ασχοληθώ με ένα επάγγελμα στο οποίο θα μπορώ ελεύθερα να εκφράζω και να μοιράζομαι συναισθήματα. Κάτι που στην κοινωνική μου ζωή ακόμα με δυσκολεύει…

Η πρώτη μου (ερασιτεχνική) παράσταση …

Ήταν «Ο μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, με την Θεατρική ομάδα του λυκείου μου.

Η πρώτη μου (επαγγελματική) παράσταση …

Ήταν οι «Γυναίκες από Χώμα», σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη στον πολυχώρο Vault. Ήταν επίσης, και η πρώτη δουλειά της Θεατρικής Ομάδας Ανδρομέδα, στην οποία ανήκω και εγώ. Η παράσταση βασίστηκε στις αληθινές μαρτυρίες των οροθετικών γυναικών που διαπομπεύθηκαν το 2012.

Ο/η δάσκαλος/α που ευγνωμονώ…

Ευγνωμονώ τον Κοραή Δαμάτη γιατί μου έμαθε πραγματικά να αγαπάω και να σέβομαι τον χώρο του Θεάτρου. Τον ευγνωμονώ ακόμα γιατί μας έκανε την τιμή να σκηνοθετήσει τις δύο πρώτες παραστάσεις της ομάδας μου, τις “Γυναίκες από Χώμα” που παρουσιάστηκε πέρυσι και το “Κατανόησέ με ή σε Καταβροχθίζω” που θα παρουσιαστεί από 20 Νοέμβρη κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στον Πολυχώρο Vault. Επίσης ευγνωμονώ και τον Περικλή Μοσχολιδάκη, ο οποίος ήταν καθηγητής μου και πριν μπω στη δραματική σχολή. Τους εκτιμώ και τους δύο βαθύτατα και είμαι πολύ συγκινημένη που συνεργάζομαι μαζί τους στο έργο «Ο Άνθρωπος Ελέφαντας» του Μπέρναρντ Πόμερανς που παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στον Πολυχώρο Vault.

Αγαπημένοι ηθοποιοί…

Μέριλ Στριπ, Τζέφρι Ρας, Νάταλι Πόρτμαν, Γιώργος Μιχαλακόπουλος.

Ανεπανάληπτη ατάκα…

Βe the change you want to see in the world” Μαχάτμα Γκάντι

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Αλησμόνητη θεατρική παράσταση/ταινία…

«The Great Dictator» του Τσάρλι Τσάπλιν. Ιδιαίτερα ο τελευταίος μονόλογος της ταινίας.

Σινεμά ή θέατρο; …

Αγαπάω τον κινηματογράφο, άλλα το θέατρο πάντα με γοήτευε περισσότερο, λόγο της αμεσότητας που έχει ο ηθοποιός με το κοινό.

Όταν υποδύομαι ένα ρόλο…

Τον αντιμετωπίζω με σεβασμό και ειλικρίνεια. Προσπαθώ να κατανοήσω τον τρόπο που σκέφτεται ο χαρακτήρας, να κατανοήσω τις πράξεις του. Να τον προσεγγίσω με όση περισσότερη αλήθεια. Προσπαθώ να “μπω στα παπούτσια του”, και με πολύ δουλειά και προσήλωση να φτάσω όσο πιο κοντά μπορώ σε αυτόν, ακολουθώντας πάντα τις σκηνοθετικές οδηγίες.

Εάν δεν ήμουν ηθοποιός…

Θα μου άρεσε πολύ να δουλεύω σε πλοία και να κάνω μακρινά ταξίδια.

Φιλαρέτη Κομνηνού: «Οι καλλιτέχνες δεν μπορούν να μένουν απομονωμένοι»

Στον ελεύθερο χρόνο μου…

Μου αρέσει να βγαίνω με τους φίλους μου, να πηγαίνουμε εκδρομές, να παίζω κρουστά, να βλέπω ταινίες…

Ονειρεύομαι να…

Μέσα στην μέρα κάνω πολλά σχέδια, πολλά όνειρα και ελπίζω πάντα για το καλύτερο. Ας πούμε, όμως, ότι το “το πιο τρελό μου όνειρο” είναι… να υπάρξει ένα ισότιμο και καλύτερο μέλλον για όλους τους ανθρώπους της γης! Θα ήθελα να ζω σε έναν κόσμο χωρίς κοινωνικές διακρίσεις και ανισότητες.

Η πολιτική…

Είναι ευθύνη όλων μας. Καλό είναι να την αντιμετωπίζουμε με απόλυτη σοβαρότητα και να παλεύουμε καθημερινά για τα δικαιώματα μας.

Μπέτυ Αρβανίτη: “Δεν μπορώ να δώσω άφεση αμαρτιών στους ναζί” [Συνέντευξη]

Η θρησκεία…

Η πίστη αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου και είναι απολύτως σεβαστή. Δυστυχώς, όμως, πολλοί εκπρόσωποι θρησκειών, με αφορμή το αξίωμά τους, χειραγωγούν επιβάλλοντας απόψεις αναχρονιστικές, που δεν αφήνουν τις κοινωνίες να εξελιχτούν, να προχωρήσουν, μπλέκοντας την πίστη με τη θρησκεία.

INFO:

Η Σοφία Ρούβα παίζει στην παράσταση «Ο Άνθρωπος Ελέφαντας» στο θέατρο VAULT σε διασκευή – σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter