New Entries: Γνωρίζουμε τη Σύνθια Μπατσή

New Entries: Γνωρίζουμε τη Σύνθια Μπατσή
Σύνθια Μπατσή

Αναζητούμε καθετί νέο που παίζει στις πόλεις μας. Ανακαλύπτουμε τα μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια και τους αφήνουμε να αυτοσυστηθούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι, πώς ξεκίνησαν, τι αγαπούν και τι αγαπούν να μισούν.

Είμαι η και λέγομαι…Σύνθια Μπατσή

Η μέρα που σκέφτηκα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός…

Πρέπει να πήγαινα πρώτη γυμνασίου. Έκανα ερασιτεχνικά γαλλόφωνο θέατρο στο γαλλικό ινστιτούτο (το οποίο τότε είχε παράρτημα στο Βόλο) και κάπως με θυμάμαι να σκέφτομαι ότι αυτή είναι μια ενασχόληση που θα μου άρεσε να υπάρχει στη ζωή μου.

Η πρώτη σου ερασιτεχνική παράσταση…

Πήγαινα δημοτικό και ήταν «H γειτονιά μας» της Λίας Χατζοπούλου Καραβία. Παράσταση που έγινε στο δημοτικό θέατρο της πόλης. Ήμουν τυχερή γιατί είχα πολύ δραστήρια δασκάλα.Η πρώτη σου επαγγελματική παράσταση…

«Ένα κάρο παραμύθια» ήταν μια παράσταση με παραμύθια του Όσκαρ Ουάιλντ σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη στη Θεσσαλονίκη το 2003, πριν ακόμα περάσω στη δραματική σχολή του Κ.Θ.Β.Ε.

Σύνθια Μπατσή
Σύνθια Μπατσή-Φωτογραφία: Τάκης Λυκοτραφίτης

 

Ο δάσκαλος που ευγνωμονώ…

Ο Ανδρέας Βουτσινάς. Μου έμαθε να ψάχνω πίσω από κάθε λέξη του κειμένου και να ανακαλύπτω θησαυρούς.

Αγαπημένοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες…

Αγαπημένη μου ηθοποιός είναι η Meryl Streep. Για τους σκηνοθέτες θα απαντήσω όμως ως ηθοποιός και όχι ως θεατής. Αγαπημένοι μου σκηνοθέτες λοιπόν είναι ο Λάζαρος Βαρτάνης και ο Στέφανος Παπατρέχας που με σκηνοθέτησαν πέρσι στη «Φροσύνη» και φέτος στην «Πασού». Κι αυτό γιατί η συνεργασία μαζί τους είναι ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με όλη τη σημασία της λέξης. Μια πολύ δημιουργική διαδικασία. Δουλέψαμε με αυτοσχεδιασμούς και ψάξιμο στο κάθε τι. Θυμήθηκα ξανά γιατί διάλεξα να γίνω ηθοποιός.

Ανεπανάληπτη ατάκα…

Από τη «Φροσύνη»: “Σ’ αγαπάω σημαίνει σου δίνω τη δύναμη να με πληγώσεις. Κι εγώ μένω, γνωρίζοντας τις συνέπειες, να δω πώς θα το κάνεις”.

Αλησμόνητη θεατρική παράσταση…

«Νά ρθω μαζί σου;» σε κείμενο Αλεξάνδρας Κ. και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη. Άλλη μια συνεργασία μου που με έκανε να αγαπήσω λίγο παραπάνω τη δουλειά μου.

Θέατρο ή σινεμά και γιατί…

Έχω κάνει περισσότερο θέατρο αλλά μου αρέσουν και τα δύο εξίσου. Το θέατρο έχει αλληλεπίδραση και αδρεναλίνη. Ο κινηματογράφος έχει άλλου είδους ρεαλισμό και διάρκεια στον χρόνο.

Φιλαρέτη Κομνηνού: «Οι καλλιτέχνες δεν μπορούν να μένουν απομονωμένοι»

Όταν υποδύομαι έναν ρόλο…

Συνήθως πεινάω. Χρειάζονται τουλάχιστον δυο για να μπορέσει κανείς να ζήσει.

Εάν δεν ήμουν ηθοποιός…

Θα ήμουνα ηρωίδα μυθιστορημάτων.

Στον ελεύθερο χρόνο μου…

Βλέπω φίλους, ξεκουράζομαι, πίνω καφέδες, κάνω γιόγκα και γενικά πράγματα που με ευχαριστούν.

Ονειρεύομαι να…

Ζω μπροστά στη θάλασσα

Η πολιτική…

Τα τελευταία χρόνια βλάπτει την αισιοδοξία μας. Είναι όμως αναγκαίο και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Η θρησκεία…

Δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχε η πολιτική. Καλό είναι ο καθένας να πιστεύει σε ό, τι τον βοηθάει.

Ιnfo Η Σύνθια Μπατσή είναι ηθοποιός. Υποδύεται τους ομώνυμους ρόλους στις παραστάσεις «Φροσύνη» και «Πασού» του Στέφανου Παπατρέχα που θα παρουσιάζονται από τις 17 και 18 Φεβρουαρίου αντίστοιχα στο θέατρο «Άβατον» σε σκηνοθεσία Λάζαρου Βαρτάνη και του συγγραφέα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter