New entries: Γνωρίζουμε την Αρετή και την Ιωάννα Σπανομάρκου

New entries: Γνωρίζουμε την Αρετή και την Ιωάννα Σπανομάρκου

Αναζητούμε καθετί νέο που παίζει στις πόλεις μας. Ανακαλύπτουμε τα μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια και τους αφήνουμε να μας αυτοσυστηθούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι, πως ξεκίνησαν, τι αγαπούν, και τι αγαπούν να μισούν.

Είμαστε… οι Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου. Δεν είμαστε δίδυμες, αλλά είμαστε δίδυμο στη μουσική σύνθεση και στη στιχουργική.

Γράφουμε… μουσική και στίχους, σε όλα τα είδη της μουσικής, αλλά η αγάπη μας είναι η ελληνική μουσική εν γένει.

Η σχέση μας με τη μουσική… ξεκίνησε από την ηλικία των έξι ετών, κάνοντας τα πρώτα μαθήματα στο αρμόνιο. Σχεδόν ταυτόχρονα και για τις δυό μας, η κλίση μας αποδείχθηκε πως είναι η σύνθεση.

Η πιο σημαντική επαγγελματική μας στιγμή μέχρι σήμερα… είναι τα πολλαπλά διεθνή βραβεία για τον κοινωνικοπολιτικό μας δίσκο “Ελλάς Πολιτική κρατούμενη”, για το soundtrack του θεατρικού ” Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία” και για το συρτάκι “Αμέθυστος”. Συγκινούμαστε ιδιαίτερα που ταξίδεψε η ελληνική μουσική.

Αγαπάμε… το καλό φαγητό, τους καλούς φίλους και την οικογένειά μας.

Σιχαινόμαστε... τους απαισιόδοξους ανθρώπους και τους ηττοπαθείς. Πιστεύουμε ότι πρέπει πάντα να προσπαθείς. Στο τέλος έρχεται η επιτυχία.

Όταν δεν παίζουμε μουσική… μας αρέσει να ερχόμαστε σε επαφή με τη φύση. Δουλεύουμε όμως τόσες πολλές ώρες, που δεν είναι εύκολο να το κάνουμε πάντα αυτό. Όταν όμως το καταφέρνουμε, είναι σαν μια όαση για εμάς.

Καλλιτέχνες “είδωλα”… Βαγγέλης Παπαθανασίου, Yianni, Μίκης Θεοδωράκης, Ennio Morricone, Μάρκος Βαμβακάρης.

Αγαπημένοι μας στίχοι…”Εδώ λαός. Ακούει κανείς;”

Τραγούδι που δεν ανήκει στο στυλ που γράφουμε, αλλά θα θέλαμε να έχουμε γράψει… το “The house of the rising sun”.

Η μουσική… είναι σαν έκσταση. Είναι ασύγκριτο το συναίσθημα την ώρα της δημιουργίας.

Εάν δεν ήμασταν μουσικοί… αλλά ούτε και οικονομολόγοι, θα ήμασταν αρχαιολόγοι.

Η πολιτική… είναι ευθύνη προς τον λαό. Ο πολιτικός πρέπει να φροντίζει για την καλυτέρευση της διαβίωσης, αλλά και να προσέχει οι πράξεις του να είναι σύμφωνες με την έκδηλη δημόσια βούληση.

Η θρησκεία… για τον καθένα είναι κάτι ιερό. Ακόμα και όσοι είναι άθρησκοι, δεν έχουν δικαίωμα να χλευάζουν την έκφραση της πίστης του διπλανού τους. Καθένας έχει τα βιώματά του.

Στα άμεσα σχέδιά μας… είναι να δημιουργήσουμε μια στέγη νέων καλλιτεχνών για όλους τους τομείς της τέχνης. Υπάρχουν αξιόλογοι καλλιτέχνες και θα ήταν ενδιαφέρον να συνδυάσουμε τις τέχνες τους.

Ο νέος δίσκος μας… είναι ένα απάνθισμα στιχουργικών και ποιητικών έργων σύγχρονων δημιουργών από όλη την Ελλάδα, τα οποία και μελοποιήσαμε ανάλογα με το συναίσθημα που μας ενέπνευσαν.

Θα μας δείτε/ακούσετε… θα ακούσετε τη μουσικη μας επενδυση για την παρασταση “Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία” του Καρόλου Ντίκενς σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη που θα παίζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Διάνα, καθώς επίσης και στη νέα θεατρική παράσταση της Ελπίδας Μηναδάκη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter