New Entries: Γνωρίζουμε την Κατερίνα Τερζοπούλου (Video)

New Entries: Γνωρίζουμε την Κατερίνα Τερζοπούλου (Video)
Κατερίνα Τερζοπούλου

Αναζητούμε καθετί νέο που παίζει στις πόλεις μας. Ανακαλύπτουμε τα μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια και τους αφήνουμε να μας αυτοσυστηθούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι, πως ξεκίνησαν, τι αγαπούν, και τι αγαπούν να μισούν.

Είμαι η και λέγομαι…  Κατερίνα Τερζοπούλου

Τραγουδάω… Το ρεπερτόριο μου έχει να κάνει κυρίως με την ποιότητα των τραγουδιών χωρίς μουσικούς διαχωρισμούς. Για εμένα ο καλλιτέχνης δεν χρειάζεται να μοιράζει μουσικές ταυτότητες, αγαπώντας η χλευάζοντας μουσικά είδη. Οι μουσικές ακουμπάνε τις ψυχές των ανθρώπων ανάλογα με την ψυχική τους κατάσταση την στιγμή της ακρόασης (τους) και σαν τέτοιο (και μόνο) γεγονός πρέπει να χαρακτηρίζονται.

H σχέση μου με τη μουσική ξεκίνησε… Από την εφηβική μου ηλικία. Πάντα ένιωθα πως η μουσική υπήρχε μέσα μου και πως μέσα από αυτή, μπορούσα να εκφράσω όσα δεν μπορούσα να εκφράσω με λόγια… Έτσι ξεκίνησα να κάνω τα πρώτα μου μουσικά βήματα.

H πιο σημαντική επαγγελματική μου στιγμή μέχρι σήμερα… Όλες οι επαγγελματικές μου στιγμές είναι πολύ σημαντικές στο χώρο της μουσικής. Η κάθε μία είναι ξεχωριστή και μοναδική, ενώ το μουσικό παρελθόν μου λειτουργεί μέσα μου σαν ένας υπό ανέγερση τοίχος. Εγώ φρόντισα και συνεχίζω να φροντίζω να έχει γερά θεμέλια αποκτώντας γνώσεις σε μαθητεία. Δεν γνωρίζω ακόμα το μέγεθος του κι ούτε νομίζω πως ποτέ θα το μάθω. Αν το μάθω τότε θα σημάνει και το τέλος της καριέρας μου.

Αγαπώ… Τους ανθρώπους που χαμογελούν, εκείνους που δεν τα παρατάνε, εκείνους που προσπαθούν για το καλύτερο και πιστεύουν στα όνειρά τους !!!

Σιχαίνομαι… Οτιδήποτε ευτελές, δεν μου αρέσει η ομαδοποίηση των πάντων, οι ίντριγκες και το ψέμα. Όταν δεν τραγουδάω… Τραγουδάω! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχω άλλες ενδιαφέρουσες ασχολίες. Αλλά ακόμα και σε αυτές τις ασχολίες πάντα υπάρχει χώρος για τραγούδι ακόμα και με την μορφή της πρόβας. Έχετε κάνει ποτέ σφουγγάρισμα τραγουδώντας; Τελειώνει πριν το καταλάβεις. Έτσι και σπίτι καθαρό έχεις και προβαρισμένο τραγούδι… (γέλια)

Καλλιτέχνης «είδωλο»… Δεν μου αρέσει η λέξη «είδωλο». Έχω όμως αμέτρητους καλλιτέχνες που θαυμάζω και πολλούς από αυτούς μελετώ. Φυσικά έχω και επιρροές από πολλούς ξένους και Έλληνες οι οποίοι έχουν αφήσει ανεξίτηλες μουσικές σφραγίδες και πολλές φορές χρησιμοποιώ και ως παράδειγμα. Μην αρχίσω να αναφέρω ονόματα… δεν θα τελειώσουμε ποτέ!

Αγαπημένοι στίχοι… Από πού να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει… Από τον Νίκο Γκάτσο “Ψηλά στου Διγενή τ’ αλώνια τις νύχτες του καλοκαιριού, του κάτω κόσμου τα τελώνια με λεν τρελή του φεγγαριού…” Που ερμήνευσε η Φλέρυ Νταντωνάκη σε μουσική του εξαιρετικού Μάνου Χατζιδάκι. Όπως και του Τάσου Λειβαδίτη “Θα θυμάμαι πάντοτε τα φιλιά σου που κελαηδούσαν σαν πουλιά, θα θυμάμαι τα μάτια σου φλογερά και μεγάλα σαν δυο νύχτες έρωτα μέσα στον άγριο πόλεμο…” Με τη μουσική επένδυση του Μίκη Θεοδωράκη και την ερμηνεία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Μελίνα Κανά: “Τραγουδώ τις ανθρώπινες αξίες και τα συναισθήματα” [Συνέντευξη]

Τραγούδι που δεν ανήκει στο στυλ που παίζω αλλά θα ήθελα να έχω ερμηνεύσει… Όλα όσα δεν ανήκουν στο δικό μου «στυλ» θα ήθελα να τα έχω ερμηνεύσει, έστω και πειραματικά… Ποιός ξέρει, μπορεί η ταυτότητα μου να άλλαζε μουσικό…. «προσδιορισμό».

Η μουσική είναι σαν… Σαν το μέλι στην πληγή. Δεν θα υπήρχε κόσμος αν δεν υπήρχε μουσική. Η μάλλον για να είμαι πιο ακριβής δεν θα υπήρχε φωνή αν δεν υπήρχε μουσική! Η μουσική, είναι από τις πιο σημαντικές εξωτερικεύσεις της ψυχής του ανθρώπου !!!

Αν δεν ήμουν τραγουδίστρια… Θα ήμουν σίγουρα οτιδήποτε άλλο πάνω στο χώρο της τέχνης, αρκεί να με εξέφραζε και να με γέμιζε όπως η μουσική !!!

Η πολιτική… Είμαι πολιτικοποιημένο άτομο. Δεν γίνεται να μην είσαι όταν όλα γύρω μας είναι ασκήσεις πολιτικής. Ούτε γίνεται να είσαι καλλιτέχνης και να μην έχεις πολιτικό ενδιαφέρον.

Η θρησκεία… Κάτι προσωπικό για τον καθένα μας…

Στα άμεσα σχέδια μου… Το επόμενο τραγούδι μου μέχρι την ολοκλήρωση του άλμπουμ μου.

Ο νέος μου δίσκος/το νέο μου single… Το νέο μου single με τίτλο «Πες μου» που κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group, σε μουσικές Αντώνη Μιτζέλου και στίχους Χάρη Καφετζόπουλου είναι το πρώτο από τα 7 κομμάτια ενός ολοκληρωμένου άλμπουμ. Σύντομα θα ακούσετε και το δεύτερο single μου.

Θα με δείτε/ακούσετε… Μέσα από την προσωπική μου σελίδα στο facebook μπορείτε να μαθαίνετε νέα για τα επόμενά μου βήματα. Ετοιμάζονται πολλά όμορφα πράγματα που ακόμη δεν μπορώ να αποκαλύψω !!!

Ρίτα Αντωνοπούλου: “Δεν είναι περίοδος για να σιωπάς” [Συνέντευξη]

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter