New Entries: Γνωρίζουμε τον Δημήτρη Νέγκα

New Entries: Γνωρίζουμε τον Δημήτρη Νέγκα
Δημήτρης Νέγκας

Αναζητούμε καθετί νέο που παίζει στις πόλεις μας. Ανακαλύπτουμε τα μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια και τους αφήνουμε να μας αυτοσυστηθούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι, πως ξεκίνησαν, τι αγαπούν, και τι αγαπούν να μισούν.

Είμαι oΔημήτρης Νέγκας

Παίζω… δικές μου δημιουργίες, κυρίως ροκ μπαλάντες.

H σχέση μου με τη μουσική ξεκίνησε… στην Τετάρτη δημοτικού με μία δανεική κιθάρα και δέος στο άκουσμα ενός φιλικού οικογενειακού προσώπου που έπαιξε και τραγούδησε για την παρέα.

H πιο σημαντική επαγγελματική μου στιγμή μέχρι σήμερα… ενδεχομένως ήταν η εμφάνισή μου στην εκπομπή του Σ.Παπαδόπουλου «Στην υγειά μας» από πλευράς παρουσίασής μου σε ένα ευρύτερο κοινό σε όλη την Ελλάδα.

Αγαπώ… την δυνατότητα των ανθρώπων να αγαπήσουν. Να επικοινωνήσουν μέσα από την τέχνη, να κοινωνήσουν τα δικά τους αποστάγματα ζωής και συναισθημάτων.

Σιχαίνομαι… τις κατεστημένες ιδεολογίες και δόγματα, που μας παραπλανούν σε ένα μοντέλο ζωής που μας οδηγεί σε ψυχικές διαταραχές. Τονίζω ένα στίχο από το τραγούδι μου «Ποιός είμαι» …μην ακούς τις άπληστες φωνές τους , που ηχούνε σαγηνευτικά. Κοίτα τις ανόητες ζωές τους που τους οδηγούν στο πουθενά…

Όταν δεν παίζω μουσική… βρίσκομαι σε συνεχή αναζήτηση πραγμάτων, ιδεών και ανθρώπων που θα με εμπνεύσουν.

Καλλιτέχνης «είδωλο»… αν και είναι άδικο να αναφέρω μόνο έναν, από τα παιδικά μου χρόνια ένιωθα καλλιτεχνική και αισθητική ταύτιση με τον David Gilmour.

Αγαπημένοι στίχοι… « …ελεύθερος θα πει να μ’ αγαπάς σαν τον εαυτό σου…», από το τραγούδι μου «Ελεύθερος θα πει».

Τραγούδι που δεν ανήκει στο στυλ που παίζω αλλά θα ήθελα να έχω γράψει… το «Πάτωμα», Στ.Κραουνάκης-Λ.Νικολακοπούλου, ερμηνεία Τάνια Τσανακλίδου.

Η μουσική… είναι σαν ηλεκτρικό ρεύμα…όταν συντονιζόμαστε μας διαπερνάει και μας συνδέει απόλυτα. Αυτό είναι και το δικό μου ζητούμενο, επικοινωνία μέσα από την σύντομη φόρμα του τραγουδιού. Το συνοδό συναίσθημα…που ταξιδεύει στην απέναντι όχθη της ψυχής του ακροατή και τον διαπερνάει.

Εάν δεν ήμουν μουσικός… θα ήθελα να είμαι ενδεχομένως λογοτέχνης.

Oρφέας Περίδης: «Οι παρέες γεννούν τα τραγούδια» [Συνέντευξη]

H πολιτική… είναι η δική μας ευκαιρία και υποχρέωση να προσφέρουμε μία καλύτερη κοινωνία στις επόμενες γενιές.

Η θρησκεία… είναι ένα μοναχικό εσωτερικό κακοτράχαλο μονοπάτι που κρύβεται καλά μακριά από ανθρώπινες ιδεοληψίες και κατεστημένες αντιλήψεις.

Στα άμεσα σχέδιά μου… είναι να συναντηθούμε ξανά επί σκηνής με το συναίσθημα για οδηγό με δικά μου και όχι μόνο αγαπημένα τραγούδια.

Το νέο μου τραγούδι… λέγεται «Mια στιγμή» και κυκλοφόρησε πρόσφατα με videoclip από την Heaven art. To cd-album «Ταξίδι στο άγνωστο παρόν» κυκλοφορεί από την 14music και διατίθεται στα καταστήματα Public & Reload-stores.

Θα με δείτε/ακούσετε… από Σεπτέμβρη σε μουσικές σκηνές με τη νέα μου μπάντα, με μαέστρο στα πλήκτρα τον Stavros Van Der Wilt, τον Παύλο Μοναστηριώτη στα κρουστά, Νίκο Σβάνα στο μπάσο και Μιχάλη Κυδωνάκη στην ηλεκτρική κιθάρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter