New Entries: Γνωρίζουμε τον Θανάση Σκαργιώτη

New Entries: Γνωρίζουμε τον Θανάση Σκαργιώτη
Θανάσης Σκαργιώτης

Αναζητούμε καθετί νέο που παίζει στις πόλεις μας. Ανακαλύπτουμε τα μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια και τους αφήνουμε να μας αυτοσυστηθούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι, πως ξεκίνησαν, τι αγαπούν, και τι αγαπούν να μισούν.

Είμαι ο και λέγομαι… Θανάσης Σκαργιώτης.

Παίζω… ελληνικό τραγούδι έντεχνο με επιρροές από τη δημοτική μας παράδοση, αλλά και τον σύγχρονο ηλεκτρικό ήχο.

H σχέση μου με τη μουσική ξεκίνησε… όταν ήμουν δεκατεσσάρων χρονών. Από όσο με θυμάμαι τραγουδούσα και, πιάνοντας διάφορα αντικείμενα στα χέρια μου, έκανα πως έπαιζα κιθάρα. Κάποια στιγμή στο προαύλιο του σχολείου είδα φίλους να παίζουν και έτρεξα να γρατζουνίσω και εγώ. Λίγους μήνες μετά, είχα τη δική μου κιθάρα και έτσι ξεκίνησαν όλα.

H πιο σημαντική επαγγελματική μου στιγμή μέχρι σήμερα… είναι ο πρώτος προσωπικός μου δίσκος “Με του τρελού τα σύνεργα”, που κυκλοφορεί από τη MINOS EMI. Την ενορχήστρωση και την καλλιτεχνική επιμέλεια του album ανέλαβε ο Γιώργος Ανδρέου και είμαι πολύ χαρούμενος για τη συνεργασία μας και το αποτέλεσμα.

Αγαπώ… την αλήθεια, τη δημιουργία, αγαπώ ό,τι μας κάνει πιο δυνατούς.

Σιχαίνομαι… τη δήθεν αφέλεια και τη δήθεν ευγένεια, την αχαριστία, τον ακραίο εγωισμό, την αδιακρισία, τη χυδαιότητα… και τα παντζάρια!

Όταν δεν παίζω μουσική… ασχολούμαι με τη Φυσική και τα Μαθηματικά και είμαι κοντά στους μαθητές μου, διαβάζω στίχους, βλέπω ταινίες, πηγαίνω για περπάτημα, πίνω καφεδάκι με φίλους…

Καλλιτέχνης «είδωλο»… Αρκετοί: Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Bruce Springsteen, Al Di Meola

Αγαπημένοι στίχοι… “Aυτός που μόνος προχωρά το δρόμο του κι αντέχει, κοιτάζει γύρω τα ξερά και μες το νου του βρέχει” Βαγγέλης Βελώνιας, «Το τραγούδι του Άλκη (Αλκαίου)».

Τραγούδι που δεν ανήκει στο στυλ που παίζω αλλά θα ήθελα να έχω γράψει… To “Bullets & Rocks” των Calexico.

Η μουσική είναι σαν… ηφαίστειο που ξυπνά μνήμες, συναισθήματα, αγάπες, πάθη και εμμονές. Την ίδια ώρα που “αδειάζεις”, νιώθεις πιο γεμάτος από ποτέ. Μετά, προχωράς παρέα με τον άνθρωπό σου…

Παντελής Θαλασσινός: «Αν έχεις πολιτική δράση το κράτος σε περιθωριοποιεί» [Συνέντευξη]

Εάν δεν ήμουν μουσικός… θα ήμουν μόνο φυσικός! Θα έγραφα στίχους και ίσως και να επεξεργαζόμουν φωτογραφίες!

H πολιτική… πάντα με αφορούσε. Όχι, όμως, ως επάγγελμα. Είναι σκληρή, ψυχοφθόρα και ανθρωποφάγος. Το έργο ενός καλλιτέχνη και η γενικότερη στάση του μπορεί να αποτελούν έντονη πολιτική πράξη.

Η θρησκεία… έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του πολιτισμού κάθε λαού. Όταν αγγίζει τα όρια του φασισμού, της σκοτεινιάς και του φόβου μού προκαλεί αηδία. Πιστεύω στη δύναμη του νου, στην αυτοθυσία, στην ελεύθερη βούληση και στην ουσιαστική συνύπαρξη. Θεωρώ ότι καθένας από εμάς, σε ό,τι ανώτερο υπάρχει γύρω μας, μπορεί να δώσει τη μορφή που θέλει και που έχει ανάγκη.

Στα άμεσα σχέδιά μου… είναι η ξεκούραση μετά από μια κοπιαστική χρονιά, ίσως κάποιες καλοκαιρινές παραστάσεις και η ετοιμασία του επόμενου δίσκου που δεν θα αργήσει!

Γιώργος Μεράντζας: «Είμαι 70 χρόνων και νιώθω τέτοια οργή σαν να είμαι 16» [Συνέντευξη]

Ο νέος δίσκος μου… “Mε του τρελού τα σύνεργα” έχει εφτά τραγούδια, κυκλοφορεί και σε φυσική μορφή και θα χαρώ πολύ να φτάσει στα αυτιά σας!!…

Θα με δείτε/ακούσετε … Σε εμφανίσεις που θα ανακοινώσω σύντομα μέσα από την σελίδα μου στο facebook.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter