New Entries: Γνωρίζουμε τον τραγουδοποιό Στέλιο Κουκέλη

New Entries: Γνωρίζουμε τον τραγουδοποιό Στέλιο Κουκέλη
Στέλιος Κουκέλης

Αναζητούμε καθετί νέο που παίζει στις πόλεις μας. Ανακαλύπτουμε τα μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια και τους αφήνουμε να μας αυτοσυστηθούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι, πως ξεκίνησαν, τι αγαπούν, και τι αγαπούν να μισούν.

Είμαι ο και λέγομαι… Στέλιος Κουκέλης, γεννήθηκα στις 5/12/1983, είμαι τραγουδοποιός, γράφω στίχους και μουσική πάνω σε θέματα που αφορούν είτε προσωπικά μου βιώματα, είτε κοινωνικά θέματα που με απασχολούν, αυτή είναι και η κύρια ενασχόληση μου.

Παίζω… έντεχνα ελληνικά τραγούδια στις εμφανίσεις μου, είναι το είδος μέσα απ’ το οποίο εκφράζομαι και ως τραγουδοποιός.

Η σχέση μου με τη μουσική ξεκίνησε… σε πολύ μικρή ηλικία. Θυμάμαι να τραγουδάω σε όλες τις σχολικές εκδηλώσεις. Με το που έμαθα τα πρώτα ακόρντα στην κιθάρα άρχισα να συνθέτω τα πρώτα μου τραγούδια.

Η πιο σημαντική επαγγελματική μου στιγμή μέχρι σήμερα… είναι η συνεργασία μου με τον Αντώνη Μιτζέλο, με τον οποίο ηχογραφήσαμε μαζί ένα ντουέτο στον μου δίσκο με τίτλο «Αν θες να ονειρεύεσαι… ξύπνα» και η συνεργασία μου με τη Ναταλία Ρασούλη, με την οποία ηχογραφήσαμε άλλο ένα ντουέτο με τίτλο «Πάρε με πιο ψηλά».

Αγαπώ… τους ανθρώπους της ζωής μου, όλα όσα μας κάνουν να χαμογελάμε, όλα όσα μας ενώνουν, το πνεύμα συνεργασίας και της αλληλεγγύης.

Σιχαίνομαι… οτιδήποτε επιχειρεί να επιβληθεί στους ανθρώπους δια της βίας, τον πόλεμο, και ό,τι επιχειρεί να καταπατήσει τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Όταν δεν παίζω μουσική… ασχολούμαι με τα αγαπημένα μου πρόσωπα, βλέπω ταινίες και παρακολουθώ θεατρικές παραστάσεις.

Καλλιτέχνης «είδωλο»… ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Νίκος Ξυδάκης: «Νιώθω ότι θέλω να γράφω και να λέω πιο λίγα» [Συνέντευξη]

Αγαπημένοι στίχοι… «Αχ τα τραγούδια είναι ευχή και πάρε τη μαζί σου, στα αρώματα, στα χρώματα, στις μουσικές χαρίσου» («Στην αρχή του τραγουδιού», στίχοι Νίκος Ξυδάκης, Γουδής Κώστας)

Τραγούδι που δεν ανήκει στο στυλ που παίζω, αλλά θα ήθελα να έχω γράψει… «Johnny B. Goode» του Chuck Berry.

Η μουσική είναι… σαν την ίδια τη ζωή. Πηγάζει μέσα μας και υπάρχει μέσα στη φύση και τη δημιουργία.

Εάν δεν ήμουν μουσικός… θα ήμουν ζωγράφος.

Η πολιτική… θα πρέπει να είναι συνυφασμένη με τη δημοκρατία, να σέβεται και να υπηρετεί παντού και πάντα τον λαό.

Η θρησκεία… του κάθε ενός είναι άξια σεβασμού, είτε πιστεύει κάποιος στο δόγμα της, είτε όχι.

Στα άμεσα σχέδιά μου… είναι οι ζωντανές εμφανίσεις.

Αντώνης Μιτζέλος: «Η νέα τάξη πραγμάτων βρίσκεται απέναντί μας»

Ο νέος δίσκος μου… κυκλοφόρησε από την εταιρία insideout music με τίτλο «Αν θες να ονειρεύεσαι… ξύπνα». Περιέχει πέντε τραγούδια, σε δικούς μου στίχους και μουσική, ένα ντουέτο με τον Αντώνη Μιτζέλο και ένα ντουέτο με τη Ναταλία Ρασούλη.

Θα με βρείτε/ακούσετε… στις Ρίζες, στον Κεραμεικό, 10 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή της Ναταλίας Ρασούλη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter