Πρόσωπο

New Entries: Λόλα Γιαννοπούλου

Αναζητούμε καθετί νέο που παίζει στις πόλεις μας. Ανακαλύπτουμε τα μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια και τους αφήνουμε να μας αυτοσυστηθούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι, πως ξεκίνησαν, τι αγαπούν, και τι αγαπούν να μισούν.

Είµαι η…

Λόλα Γιαννοπούλου.

Παίζω…

Πολλά είδη µουσικής. Θεωρώ ότι κάθε είδος έχει ενδιαφέροντα στοιχεία και χαρακτηριστικά, αρκεί να γίνεται µε µεράκι και ειλικρίνεια. Εξού και οι σπουδές µου αφορούσαν διάφορα είδη µουσικής. ∆εν µπορώ να ξεχωρίσω κάποιο είδος που προτιµώ ή αγαπώ περισσότερο, αλλά κάποια που µου ταιριάζουν περισσότερο.

H σχέση µου µε τη µουσική ξεκίνησε…

Σε ηλικία δύο ετών µε το πιάνο των γονιών µου. Είχα την τύχη στην οικογένειά µου από την πλευρά της µητέρας µου αλλά και του πατέρα µου να υπάρχει µουσική παιδεία και άµεση σχέση µε τη µουσική και την τέχνη. Και οι δύο µου γονείς αλλά και ο παππούς µου υπήρξαν δάσκαλοί µου στη µουσική µου εκπαίδευση.

Η πιο σηµαντική επαγγελµατική µου στιγµή µέχρι σήµερα…

Ολες οι στιγµές είχαν κάτι να µου µάθουν: συγκίνηση, ετοιµότητα, επαγγελµατισµό, συνεργασία, µαγεία και «µοίρασµα».

Αγαπώ…

Τις καλές προθέσεις και τη γενναιοδωρία, την προσωπική προσπάθεια, την ειλικρίνεια, την ευγένεια, την τέχνη, τον σεβασµό, την ελευθερία, την κοινωνική προσφορά.

Σιχαίνοµαι…

Τους κακεντρεχείς ανθρώπους, τη βία και την αδικία σε οποιαδήποτε µορφή.

Οταν δεν παίζω µουσική…

∆ιαβάζω και γράφω.

Καλλιτέχνης-είδωλο…

Κιθ Τζάρετ.

Αγαπηµένοι στίχοι…

«Ποδήλατα οι σκέψεις, δίχως φρένα κι αυτές» από το «Ποδήλατα δίχως φρένα» των Πυξ Λαξ και «Που λογαριάζω το µηδέν µου µε το άπειρο και βρίσκω ανάπηρο τον κόσµο στα σηµεία» από το «Πάτωµα» της Λίνας Νικολακοπούλου.

Τραγούδι που δεν ανήκει στο στιλ που παίζω αλλά θα ήθελα να έχω γράψει…

Η απάντηση δύσκολη καθώς όπως είπα παραπάνω ασχολούµαι και αγαπώ πολλά είδη. Ωστόσο δεν θα ήταν τραγούδι αλλά το κοµµάτι «Arrival of birds» των Cinematic Orchestra.

Η µουσική είναι σαν…

Τη ζωή. Εµπεριέχει όλες τις πτυχές της.

Εάν δεν ήµουν µουσικός…

Θα ήµουν ιστορικός τέχνης.

H πολιτική…

Μας αφορά όλους.

Η θρησκεία…

Εχει φιλοσοφικό ενδιαφέρον.

Στα άµεσα σχέδιά µου…

Η ολοκλήρωση και η κυκλοφορία του νέου µου EP δίσκου. Θα είναι ένα κράµα ειδών, ιδεών, δηµιουργών, ιστοριών που αφορούν διαφορετικές πτυχές της ανθρώπινης καθηµερινότητας.

Το νέο µου single…

Eίναι το «Θέλω µονάχα να µε θες» σε µουσική του Χρίστου Θεοδώρου και στίχους του Χρήστου Κανελλόπουλου.

Θα µε δείτε/ακούσετε…

Σε διάφορους καλοκαιρινούς προορισµούς µε την µπάντα µου Improvisation à la Grecque (Γιώργος Λιµάκης, Γιάννης Παπαγιαννούλης, Αστέρης Παπασταµατάκης, ∆ηµήτρης Σεβδαλής).

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.