New Entries|Γνωρίζουμε τον Γιάννη Κορίζη

New Entries|Γνωρίζουμε τον Γιάννη Κορίζη
Γιάννης Κορίζης

Αναζητούμε καθετί νέο που παίζει στις πόλεις μας. Ανακαλύπτουμε τα μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια και τους αφήνουμε να μας αυτοσυστηθούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι, πως ξεκίνησαν, τι αγαπούν, και τι αγαπούν να μισούν.

Είμαι ο/η και λέγομαι…

Είμαι ο Γιάννης Κορίζης, είμαι 22 ετών και είμαι τελειόφοιτος του τμήματος Οικονομικής επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Παίζω/τραγουδάω…

Μπορώ να πω ότι ανήκω στο “ποιοτικό” τραγούδι. Ποιοτικό μπορεί να είναι ένα έντεχνο, ένα λαϊκό, ένα ροκ τραγούδι! Τραγουδάω, ό,τι με συγκινεί!

H σχέση μου με τη μουσική ξεκίνησε…

Από πολύ μικρή ηλικία! Από τότε που με θυμάμαι τραγουδάω, μαθαίνω μουσική! Προέρχομαι από «μουσικό σπίτι». Οι κιθάρες του πατέρα μου, το πιάνο της μητέρας μου, τα ακούσματα αυτά γενικότερα, με διαμόρφωσαν! Πρώτα τραγούδησα και μετά μίλησα(γέλια)!

H πιο σημαντική επαγγελματική μου στιγμή μέχρι σήμερα…

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω εύκολα! Σίγουρα σημαντική και αφετηρία όλου αυτού του “ταξιδιού”, είναι η συνεργασία μου με τον Μίλτο Πασχαλίδη! Ο Μίλτος συμμετείχε στο πρώτο μου album “Καράβια χάρτινα” και έχουμε τραγουδήσει και μαζί live στον Σταυρό του Νότου και στο Κατάκολο! Το ίδιο σημαντική θεωρώ και τη τωρινή συνεργασία μου με τον Μανώλη Μητσιά!Φυσικά,δε θα μπορούσα να ξεχάσω και την ανατρεπτική συνεργασία που κάναμε μαζί με τον Παναγιώτη Λάλεζα στο “Γιατί δεν μ’ άκουσες ποτέ»! Ο Παναγιώτης είναι ο σημαντικότερος Δημοτικός τραγουδιστής μας, είναι μεγάλη η χαρά μου που συνεργαστήκαμε και που είναι φίλος μου!

Αγαπώ….

Την αλήθεια, την ευγένεια, τον σεβασμό στην προσωπικότητα του άλλου, τους δικούς μου ανθρώπους, μια βόλτα στη φύση! Αγαπώ τη ζωή!

Σιχαίνομαι…

Σιχαίνομαι την υποκρισία, την αγένεια, την αχαριστία, την έλλειψη στοιχειώδους παιδείας και αξιών!

Όταν δεν τραγουδάω...

Παίζω μπάσκετ, αθλούμαι γενικότερα! Προσπαθώ να εμπλουτίζω τις γνώσεις στην επιστήμη μου και να εξελίσσομαι! Βλέπω ταινίες, ακούω μουσική!

Καλλιτέχνης «είδωλο»…

Δύσκολη ερώτηση αυτή! Ωστόσο, το Α και το Ω της Ελληνικής μουσικής για εμένα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης. Πέρυσι διασκεύασα και ένα πανέμορφο τραγούδι του -το “Μενεξεδένια τα βουνά”- που ήταν και η αφορμή να συναντηθώ μαζί του στο σπίτι του και να συνεργαστώ και με τη “Λαϊκή ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης”! Σπουδαία εμπειρία!

Αγαπημένοι στίχοι…

“…Με τι καρδιά με τι πνοή

τι πόθους και τι πάθος

πήραμε τη ζωή μας λάθος

κι αλλάξαμε ζωή…”

(Γ. Σεφέρης)

Τραγούδι που δεν ανήκει στο στυλ που παίζω αλλά θα ήθελα να έχω ερμηνεύσει/γράψει…

Είναι το “Hurt” του Johnny Cash. Ένα βαθιά συγκινητικό,αυτοκριτικό και γλυκό τραγούδι!

Η μουσική είναι σαν…

Σαν θείο δώρο. Σαν καταφύγιο. Σαν επανάσταση!

Αν δεν ήμουν τραγουδιστής/μουσικός...

Θα ήθελα να ήμουν μπασκετμπολίστας ή ποδοσφαιριστής! Νομίζω ότι θα ήμουν καλός!

Η πολιτική…

Αν ως πολιτική, εννοούμε την “πολιτική πράξη” και τα αποτελέσματα αυτής στην κοινωνική πραγματικότητα, τότε σωστή θεωρώ αυτήν που προτάσσει το συμφέρον των πολλών και των αδυνάτων, την ισότητα, την κοινωνική αλληλεγγύη!

 Η θρησκεία…

“Μακάριοι οι πεινώντες και διψώντες την δικαιοσύνην…”

Στα άμεσα σχέδια μου…

Είναι κάποια live όταν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες με την πανδημία, η κυκλοφορία κάποιων σημαντικών συνεργασιών και η προετοιμασία για το καινούριο album που ετοιμάζω με τους συνεργάτες μου!

Ο νέος μου δίσκος/το νέο μου single …

Πριν από ένα μήνα περίπου κυκλοφόρησαν από το Ogdoo Music Group “Οι φάροι” μας, ένα ντουέτο που έκανα σε συνεργασία με τον αγαπημένο Μανώλη Μητσιά! Είμαι πανευτυχής για αυτή τη συνεργασία! Ο Μανώλης Μητσιάς είναι ένα σημαντικό “κεφάλαιο” για την Ελληνική μουσική και αποτελεί τιμή για εμάς η εμπιστοσύνη του στο έργο μας!

Θα με δείτε/ακούσετε…

Μπορείτε να με ακούσετε στο youtube και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες! Δυστυχώς λόγω του covid-19 δε μπορούμε να κάνουμε ζωντανές εμφανίσεις, αλλά ας ελπίσουμε σύντομα να δώσουμε ραντεβού κι από κοντά!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter