NEW ENTRIES|Γνωρίζουμε τον Στέφανο Δορμπαράκη

NEW ENTRIES|Γνωρίζουμε τον Στέφανο Δορμπαράκη
Στέφανος Δορμπαράκης

Αναζητούμε καθετί νέο που παίζει στις πόλεις μας. Ανακαλύπτουμε τα μικρά καλλιτεχνικά διαμάντια και τους αφήνουμε να μας αυτοσυστηθούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι, πως ξεκίνησαν, τι αγαπούν, και τι αγαπούν να μισούν.

Είμαι ο και λέγομαι…

Είμαι ο Στέφανος Δορμπαράκης και παίζω κανονάκι. Ενίοτε γράφω και κάνα τραγουδάκι…

Παίζω…

Μπορεί το κανονάκι να ανήκει στην τάξη των έγχορδων παραδοσιακών οργάνων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πειραματίζομαι και με άλλα είδη μουσικής.

H σχέση μου με τη μουσική ξεκίνησε…

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μουσική όταν πήγαινα τρίτη δημοτικού κάνοντας μαθήματα κλασικού πιάνου. Αφορμή ήταν η ενασχόληση των μεγαλύτερων αδερφών μου με τη μουσική· πράγμα που λειτούργησε μιμητικά βλέποντας και ακούγοντάς τους να παίζουν ένα μουσικό όργανο.

H πιο σημαντική επαγγελματική μου στιγμή μέχρι σήμερα…

Έχω πολλά να θυμάμαι στη μέχρι τώρα επαγγελματική μου πορεία. Σίγουρα όμως το να βρίσκεσαι πλάι στην εμβληματική συνθέτρια Ελένη Καραΐνδρου και να συμμετέχεις στη συναυλία της κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στο Θέατρο του Ηρώδου Αττικού, είναι κάτι που θα μείνει χαραγμένο στο μουσικό μου ταξίδι.

Αγαπώ…

Το καλό και το ωραίο.

Σιχαίνομαι…

Το κακό και το άδικο.

Όταν δεν παίζω μουσική…

Διαβάζω βιβλία, γράφω τις σκέψεις μου σε χαρτί, προετοιμάζω τα μουσικά μου σχέδια…

Καλλιτέχνης «είδωλο»…

Δεν θα ήθελα να ονοματίσω κάποιον συγκεκριμένα. Πολλοί είναι εκείνοι που επηρέασαν τη μουσική μου αισθητική-αντίληψη. Παρόλα αυτά συνθέτες και προσωπικότητες όπως ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης είναι δύο μορφές που θα έπρεπε να μείνουν ανεξίτηλες στην καρδιά του κάθε Έλληνα.

Αγαπημένοι στίχοι…

Είναι αδύνατον να ξεχωρίσω κάποιους στίχους από τόσα μουσικά διαμάντια που έχουν γραφτεί. Ιδίως όταν η ποίηση των Ελύτη, Καβάφη, Σεφέρη, Γκάτσου, Καββαδία και πολλών ακόμα μεγάλων ποιητών συνδυάζεται με εξαιρετικές μελωδίες σπουδαίων συνθετών.

Τραγούδι που δεν ανήκει στο στυλ που παίζω αλλά θα ήθελα να έχω γράψει…

Πολλά είναι τα τραγούδια που έχω «ζηλέψει» τη συνθετική τους δεινότητα. Ιδίως τα παλιά αυθεντικά παραδοσιακά τραγούδια που μέσα τους κρύβουν ένα τεράστιο πλούτο στο άκουσμά τους. Ωστόσο, οι συνθέσεις της κλασικής μουσικής, με την οποία εδώ και χρόνια δεν ασχολούμαι, είναι αξιοζήλευτες στον τρόπο που προσεγγίζεται ένα θέμα από πολλές πλευρές.

Oρφέας Περίδης: «Οι παρέες γεννούν τα τραγούδια» [Συνέντευξη]

Η μουσική είναι σαν…

…το φάρμακο που επουλώνει τις πληγές λειτουργώντας παράλληλα σαν αντίδοτο στις λύπες και στα πάθη της ζωής μας.

Εάν δεν ήμουν μουσικός…

Σε μία άλλη ζωή… θα μου άρεσε να βλέπω τον κόσμο από ψηλά και να πετάω στους αιθέρες…

H πολιτική…

«Αν δε θέλεις να κόψεις το κεφάλι του λαού, μόρφωσε το…»

Η θρησκεία…

«Θεού άγνοια, θάνατος εστί ψυχής…»

Στα άμεσα σχέδιά μου…

Είμαι σε διαδικασία εγγραφής του δεύτερου προσωπικού μου δίσκου αποτελούμενου από πρωτότυπες οργανικές συνθέσεις. Παράλληλα, με τα μουσικά σχήματα «POLIS Ensemble» και «Νότιο Τόξο» προετοιμάζουμε μία σειρά από διάφορα projects που θα έχουν, νομίζω, μεγάλο μουσικό ενδιαφέρον.

Γιάννης Λογοθέτης (ΛοΓό): «Είμαι επαγγελματίας έξυπνος» [Συνέντευξη]

Ο νέος δίσκος μου…

Θα κυκλοφορήσει, ευελπιστώ, μέσα στην επόμενη χρονιά. Θα αποτελέσει ένα ολοκλήρωμα του πρώτου μου δίσκου «Λευκό γράμμα».

Θα με δείτε/ακούσετε…

Μέχρι να μπορέσουμε να κάνουμε ξανά ζωντανές εμφανίσεις, μόνο στο προσωπικό μου κανάλι στο YouTube: www.youtube.com/channel/UC9zeAGYMNftGXj8tCbAqgzQ και στην επίσημη προσωπική μου ιστοσελίδα: www.stefanosdorbarakis.com

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter