New York Times: Αυτοί «έδωσαν» τον Aλ Μπαγκντάντι στους Αμερικάνους

New York Times: Αυτοί «έδωσαν» τον  Aλ Μπαγκντάντι στους Αμερικάνους

Σε ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα προχώρησαν οι New York Times σχετικά με τον εντοπισμό και την δολοφονία του  Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως αυτοί που τον «έδωσαν» ήταν ένας αγγελιαφόρος της οργάνωσης, αλλά και μία από τις συζύγους του, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιχείρηση για τη δολοφονία τοξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι, όταν στην κατοχή της CIA έφτασαν «αιφνιδιαστικές» πληροφορίες για το πού βρισκόταν ο ηγέτης του ISIS.  Ακολούθως, η CIA άρχισε τις επαφές με τους Κούρδους και τους Ιρακινούς για να διασταυρώσουν τις πληροφορίες.  Μάλιστα, οι Κούρδοι συνέχισαν να δίνουν πληροφορίες στις ΗΠΑ ακόμη και μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα στρατεύματά του από τη Συρία. 

Ωστόσο, το γεγονός ότι η περιοχή ελέγχεται από την αλ Κάιντα, ενώ η εναέρια κυκλοφορία είναι υπό τον έλεγχο της Ρωσίας, οδήγησε στη ματαίωση της επιχείρησης τουλάχιστον δύο φορές τους τελευταίους μήνες. 

Συνεργασία τουρκικών και αμερικανικών δυνάμεων για την εξουδετέρωση του Μπαγκντάντι

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν αποκάλυψε πως οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας είχαν συντονιστεί ουσιαστικά με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, κατά τη νύχτα της διεξαγωγής της επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, με στόχο την εξουδετέρωση του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι στα βορειοδυτικά της Συρίας.

«Οι στρατιωτικές μας μονάδες και οι υπηρεσίες πληροφοριών ήταν σε επικοινωνία με τις αντίστοιχες αμερικανικές υπηρεσίες για το ζήτημα αυτό και ήταν συντονισμένες. Ειδικότερα…, τη νύχτα διεξαγωγής της επιχείρησης, μπορούμε να πούμε ότι υπήρξε ουσιαστική διπλωματία μεταξύ των στρατιωτικών αρχών,» δήλωσε ο Καλίν.

Διαβάστε επίσης: Ποιος ήταν ο Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι: Από την πρώτη τζιχαντιστική ομάδα ως την αυτοανατίναξη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter