New York Times: Η μακρά οικονομική κρίση οδηγεί την Ελλάδα σε κυβερνητική αλλαγή

New York Times: Η μακρά οικονομική κρίση οδηγεί την Ελλάδα σε κυβερνητική αλλαγή

«Πληγωμένοι και θυμωμένοι μετά από μία δεκαετία βίαιης λιτότητας» είναι οι Ελληνες σύμφωνα με ανταπόκριση των New York Times. H μακρά οικονομική κρίση, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, είναι ο βασικός λόγος που οδηγεί την Ελλάδα σε κυβερνητική αλλαγή.

«Όσοι στηρίζουν τον κύριο Τσίπρα λένε ότι μετά από χρόνια λιτότητας, είναι εκείνος που ανέλκυσε τη χώρα από τα βάθη της κρίσης βελτιώνοντας την εικόνα της οικονομίας. Αλλά όσοι ασκούν κριτική εναντίον του, λένε ότι η πρωθυπουργική του θητεία ήταν καταστροφική για την επιχειρηματικότητα, συνέθλιψε τη μεσαία τάξη και υπονόμευσε τη νομιμότητα» γράφει η ανταποκρίτρια στην Αθήνα Ματίνα Στεβή-Γκρίντνεφ.

«Άλλη μία κρίση που δέσποσε στην εκλογική αναμέτρηση ήταν αυτή των χιλιάδων μεταναστών που μαραζώνουν σε καταυλισμούς στην Ελλάδα περιμένοντας την έκβαση αιτημάτων παροχής ασύλου» τονίζει.

Και καταλήγει : «Αν και η χώρα ανακάμπτει από την οικονομική κρίση, η χλιαρή ανάπτυξη της Ελλάδας, περίπου 2%, δεν αρκεί για να απαλύνει τον πόνο ή να μειώσει το βάρος της εποχής της λιτότητας. […] Η νέα κανονικότητα στην Ελλάδα είναι ένας πληθυσμός αισθητά φτωχότερος, με ζωτικής σημασίας υπηρεσίες όπως η Υγεία και η Παιδεία να έχουν υποστεί τεράστιες περικοπές για να επιτευχθούν οι στόχοι της λιτότητας. Και το ποσοστό της ανεργίας κυμαίνεται γύρω στο 18%λ, εξαιρετικά υψηλό για χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης».  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter