Newsweek:Φρίκη με βιασμούς στον καταυλισμό της Μόριας

Newsweek:Φρίκη με βιασμούς στον καταυλισμό της Μόριας

Το περιοδικό Newsweek, σε άρθρο του για τον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο, περιγράφει έναν κόσμο φρίκης με τα περιστατικά σεξουαλικής βίας έχουν πολλαπλασιαστεί.

Σύμφωνα με τον συντονιστή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Ντέκλαν Μπάρι, οι γιατροί της ΜΚΟ υποδέχονταν ένα θύμα βιασμού κάθε εβδομάδα, που σημαίνει ότι από τους τελευταίους πέντε μήνες μόνο οι ΓΧΣ έχουν αντιμετωπίσει τουλάχιστον 21 τέτοια περιστατικά.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται γυναίκες, άνδρες και παιδιά με τουλάχιστον 10 περιστατικά να αφορούν ανήλικά αγόρια και κορίτσια, δύο έξω αυτών ηλικίας μόλις 5 ετών!

«Σε μια περίπτωση ήταν ένας πατέρας που μόλις είχε φύγει από τη σκηνή του για να πάρει φαγητό. Και μόλις επέστρεψε βρήκε το παιδί του να είναι κακοποιημένο σεξουαλικά» περιγράφει μια από τις υποθέσεις ο Μπάρι, που σημειώνει: «Τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε αρκετές περιπτώσεις είτε επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν είτε εξεδήλωσαν αυτοκτονικές τάσεις».

Σημειώνεται ότι μόλις χθες ο υπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας, Γκερντ Μίλερ, επισκέφθηκε τον συγκεκριμένο καταυλισμό και βρήκε την κατάσταση εξαιρετική.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter