Νίγηρας: Τουλάχιστον 44 νεκροί από τις πλημμύρες στη χώρα

Νίγηρας: Τουλάχιστον 44 νεκροί από τις πλημμύρες στη χώρα

Τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον Νίγηρα και περισσότεροι από 77.000 έχουν πληγεί από τις καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων μηνών σε αυτήν τη χώρα, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας καλύπτεται από έρημο.

«Έχουμε καταγράψει 44 απώλειες και ο αριθμός των νοικοκυριών που έχουν πληγεί είναι 9.523, δηλαδή 77.225 άνθρωποι, από τον Ιούνιο», ανέφερε ο διευθυντής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Μπουμπακάρ Μπάκο.

Από τα θύματα, 41 σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσαν τα σπίτια τους και 3 πνίγηκαν. Στη Νιαμέι, την πρωτεύουσα, έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μικρά παιδιά.

Εξάλλου, περισσότερα από 4.360 βοοειδή και άλλα ζώα εκτροφής παρασύρθηκαν και πνίγηκαν στα νερά. Και στις οκτώ επαρχίες της χώρας έχουν αναφερθεί επίσης σοβαρές υλικές ζημιές σε καταστήματα, σε δρόμους και σε καλλιέργειες.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους της Νιαμέι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς διέτρεχαν κίνδυνο από την άνοδο της στάθμης των νερών.

Η πάμφτωχη χώρα των 17 εκατομμυρίων κατοίκων αντιμετωπίζει συχνά λιμούς, κυρίως λόγω της ξηρασίας (το 75% του εδάφους είναι έρημος) αλλά και των σφοδρών πλημμυρών που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή. Η περίοδος των βροχών αρχίζει συνήθως τον Ιούνιο και διαρκεί 3-4 μήνες. Το 2016 είχαν σκοτωθεί από τις πλημμύρες 50 άνθρωποι και είχαν πληγεί χιλιάδες νοικοκυριά, ιδίως στις επαρχίες Αγκαντέζ και Τάχουα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter