Νιγηρία 10χρονο κορίτσι – καμικάζι ανατινάχτηκε σε επίθεση αυτοκτονίας

Νιγηρία 10χρονο κορίτσι – καμικάζι ανατινάχτηκε σε επίθεση αυτοκτονίας

Ένα κορίτσι περίπου 10 ετών σκοτώθηκε όταν αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει επίθεση αυτοκτονίας στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένα μέλος μιας πολιτοφυλακής που υποστηρίζει τον στρατό.

«Ένα κορίτσι περίπου 10 ετών πλησίασε το στρατόπεδο και προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο με κατεύθυνση έναν καταυλισμό εκτοπισμένων», δήλωσε ο Μούσα Άχμαντ μέλος μιας πολιτοφυλακής που υποστηρίζει τον νιγηριανό στρατό στη μάχη του κατά της Μπόκο Χαράμ.

«Οι στρατιώτες της ζήτησαν να σταματήσει, όμως τους αγνόησε. Απείλησαν να την πυροβολήσουν και τότε υπάκουσε και σήκωσε το χιτζάμπ της» και τότε είδαν ότι φορούσε μια ζώνη με εκρηκτικά, τα οποία πυροδότησε, εξήγησε ο ίδιος.

Η επίθεση σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στην κοινότητα Μπάνκο στην Πολιτεία Μπόρνο, που συνορεύει με το Καμερούν. Δεν υπήρξαν άλλα θύματα εκτός από το κορίτσι.

Χιλιάδες άμαχοι έχουν βρει καταφύγιο στο Μπάνκι, που είναι περίπου 130 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Μαϊντουγκούρι, προπύργιο της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Εξάλλου ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σήμερα σε μια άλλη επίθεση που σημειώθηκε σε τέμενος στην πόλη Νταλόρι, στην περιφέρεια του Μαϊντουγκούρι, στη διάρκεια της πρωινής προσευχής.

«Ένας πιστός που ήταν αρμόδιος να εποπτεύει την περιοχή συνέλαβε (τον δράστη) και τότε πυροδοτήθηκαν τα εκρηκτικά που έφερε», δήλωσε ο Σουάιμπου Αμπουμπακάρ, ένας αυτόπτης μάρτυρας. Από την έκρηξη σκοτώθηκε ο πιστός και ο δράστης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter