Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν περίπου 30 μαθητές

Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν περίπου 30 μαθητές

Ένοπλοι στην πολιτεία Καντούνα, στη βορειοδυτική Νιγηρία, απήγαγαν κατά τη διάρκεια της νύχτας περίπου 30 μαθητές από κολλέγιο που ειδικεύεται σε σπουδές δασολογίας κοντά σε στρατιωτική ακαδημία, όπως δήλωσαν σήμερα τρεις μαθητές, στην τέταρτη μαζική απαγωγή σε σχολείο από τον Δεκέμβριο.

Ο επίτροπος ασφάλειας στην Καντούνα, ο Σάμιουελ Αρουγουάν, επιβεβαίωσε την επίθεση, αλλά δεν διευκρίνισε πόσοι μαθητές έχουν απαχθεί.

Μια σειρά από απαγωγές σε σχολεία τους τελευταίους μήνες έχει προκαλέσει ανησυχίες σε πολλούς Νιγηριανούς που θεωρούν ότι οι τοπικές αρχές επιδεινώνουν την κατάσταση αφήνοντας ατιμώρητους τους απαγωγείς ή καταβάλλοντάς τους χρήματα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, 279 μαθήτριες απελευθερώθηκαν ύστερα από την απαγωγή τους από οικοτροφείο στη βορειοδυτική Νιγηρία, ενώ 27 έφηβοι απήχθησαν από το σχολείο τους στην πολιτεία του Νίγηρα, στο βορειοκεντρικό τμήμα της χώρας.

Η πρακτική των απαγωγών από οικοτροφεία ξεκίνησε από την οργάνωση τζιχαντιστών Μπόκο Χαράμ, που άρπαξε 270 μαθήτριες από σχολείο στο Τσιμπόκ στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας το 2014, εκ των οποίων περίπου 100 ακόμα αγνοούνται. Έκτοτε, σε απαγωγές από σχολεία επιδίδονται ένοπλες συμμορίες εγκληματιών, που ζητούν λύτρα.

Ο πρόεδρος Μουχαμάντου Μπουχάρι έχει δηλώσει ότι η πρακτική καταβολής λύτρων έχει ενθαρρύνει τους απαγωγείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter