Νιγηρία: Μουσουλμάνος κληρικός είχε 130 γυναίκες και 203 παιδιά (!)

Νιγηρία: Μουσουλμάνος κληρικός είχε 130 γυναίκες και 203 παιδιά (!)

Ο Μοχάμεντ Μπέλο Αμπουμπακάρ, μουσουλμάνος ιεροκήρυκας, πέθανε το περασμένο Σάββατο στην Νιγηρία, πλήρης ημερών, σε ηλικία 93 ετών.

Και η είδηση δεν θα είχε πιθανώς κανένα ενδιαφέρον, μόνο που ο συγκεκριμένος ιεροκήρυκας άφησε πίσω του 130 γυναίκες, 203 παιδιά και μερικές από τις γυναίκες του έγκυες…

Ο Μοχάμεντ Μπέλο Αμπουμπακάρ πέθανε από άγνωστη ασθένεια, και στην κηδεία του είχε πλήθος κόσμου. Μάλιστα, όπως μετέδωσε η Daily Mail που έχει και το δημοσίευμα, είχε προαισθανθεί ότι θα πεθάνει.

Το 2008, ο ιεροκήρυκας είχε δεχτεί σφοδρή κριτική από άλλους μουσουλμάνους ιεροκήρυκες, που απαιτούσαν να χωρίσει τις 82 από τις 86 (τότε) γυναίκες του μέσα σε 48 ώρες.

Ωστόσο η απάντηση του Μοχάμεντ Μπέλο ήταν ότι οι γάμοι του αποτελούν «θεϊκή» αποστολή.

Παντρεύτηκε 130 φορές, και μόνο 10 από τους γάμους του κατέληξαν σε διαζύγια. Το 2008 μάλιστα, την εποχή που τον κατέκριναν και η υπόθεσή του πήρε διεθνείς διαστάσεις, είχε πει στο BBC ότι έχει το θεόσταλτο δώρο να μπορεί να χειρίζεται και να ικανοποιεί όλες τις γυναίκες του. Συγκεκριμένα έλεγε «ένας άντρας με 10 γυναίκες θα είχε καταρρεύσει και θα είχε πεθάνει. Ωστόσο εγώ έχω δύναμη που μου έδωσε ο ίδιο ο Αλλάχ. Γι αυτό και μπορώ να ελέγχω και τις 86».

Οι περισσότερες από τις γυναίκες του έλεγαν πως ο λόγος που πήγαν να τον βρουν αρχικά, ήταν για να τις θεραπεύσει. Μια από τις γυναίκες του είχε πει –και πάλι στο BBC – ότι δεν μπορούσε να απορρίψει την πρότασή του διότι ήταν προσταγή από τον Θεό.

Όταν συνελήφθη, με αφορμή τις κριτικές που δεχόταν και τις καταγγελίες από άλλους ιεροκήρυκες, όλες οι γυναίκες του έλεγαν πόσο καλός σύζυγος και πατέρας ήταν.

Ωστόσο ο Μοχάμεντ Μπέλο δεν προέτρεπε και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, αφού –όπως ισχυριζόταν- μόνο εκείνος είχε αυτή την θεόσταλτη αποστολή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter