Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί κτηνοτρόφοι από έκρηξη – Εξετάζεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί κτηνοτρόφοι από έκρηξη – Εξετάζεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

Δεκάδες κτηνοτρόφοι και διερχόμενοι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν στη βόρεια κεντρική Νιγηρία εξαιτίας έκρηξης, στα όρια των πολιτειών Νασαράουα και Μπένου.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, υποστηρίζοντας ότι η έκρηξη οφειλόταν σε βόμβα, αλλά στέλεχος ένωσης κτηνοτρόφων κατήγγειλε πως οφειλόταν σε αεροπορική επιδρομή του στρατού.

Εκπρόσωπος εθνικής ένωσης κτηνοτρόφων της Νιγηρίας, ο Τασίου Σουλεμάν, είπε πως ομάδα κτηνοτρόφων της φυλής Φουλάνι μετέφεραν βοοειδή στη Νασαράουα από την Μπένου, όπου είχαν κατασχεθεί από τις αρχές εξαιτίας παραβίασης της νομοθεσίας για τους βοσκότοπους, όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

«Τουλάχιστον 54 άνθρωποι σκοτώθηκαν ακαριαία. Οι τραυματίες ήταν αμέτρητοι», πρόσθεσε ο κ. Σουλεμάν.

Η βόρεια κεντρική Νιγηρία, γνωστή επίσης ως Middle Belt («μεσαία ζώνη»), αποτελεί εδώ και περίπου έναν αιώνα εστία εντάσεων ανάμεσα σε κτηνοτρόφους, που είναι συχνά μουσουλμάνοι, και γεωργούς, πολλοί από τους οποίους είναι χριστιανοί. Αν και οι διενέξεις συνήθως αφορούν τους βοσκότοπους και την πρόσβαση στο νερό, αποκτούν συχνά φυλετικές και θρησκευτικές διαστάσεις. Τις διενέξεις έχουν επιτείνει η πληθυσμιακή έκρηξη στη Νιγηρία και η κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter