Νιγηρία- Γκάνα: Δολοφονήθηκε από οπαδούς ο γιατρός της FIFA Τζόζεφ Καμπούνγκο!

Νιγηρία- Γκάνα: Δολοφονήθηκε από οπαδούς ο γιατρός της FIFA Τζόζεφ Καμπούνγκο!

Μετά το τέλος του αγώνα της Νιγηρίας με την Γκάνα υπήρξε εισβολή οπαδών της Νιγηρίας στον αγωνιστικό χώρο.

Στα επεισόδια που ακολούθησαν, οι οπαδοί επιτέθηκαν στους παίκτες της ομάδας της Γκάνας, στους δικούς τους παίκτες αλλά και σε υπαλλήλους τηςFIFA.Η κατάσταση ξέφυγε με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο γιατρός αντιντόπινγκ που ήταν στο γήπεδο για λογαριασμό της FIFA και της Αφρικανικής Συνομοσπονδίας (CAF), Τζόζεφ Καμπούνγκο.

Σύμφωνα με τις αναφορές του Sky Sport, ο Καμπούνγκο καταπατήθηκε από ομάδα οπαδών μόλις βρέθηκε στο έδαφος έχασε τις αισθήσεις του και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου. Στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ζάμπια χώρα καταγωγής του γιατρού απέστειλε συλλυπητήρια μηνυματα:

«Θρηνούμε το χαμό για ιατρού μας CAF/FIFA, Δρ Τζόζεφ Καμπούνγκο, ο οποίος ήταν σε υπηρεσία ως αξιωματικός αντιντόπινγκ στον αγώνα της Τρίτης Νιγηρία-Γκάνα κι εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην οικογένεια του ποδοσφαίρου.

Αναγνωρίζουμε ότι είναι πολύ νωρίς για να σταθούμε στα αίτια του θανάτου του, θα περιμένουμε την πλήρη αναφορά από την CAF και τη FIFA για το τι ακριβώς συνέβη.

Ήταν ένα αφοσιωμένο και ευρέως αγαπημένο μέλος της ποδοσφαιρικής μας κοινότητας και η απήχησή του ήταν τεράστια, αφού ήταν επίσης μέλος της ομάδας που κέρδισε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 2012.

Ο θάνατός του είναι μια τεράστια απώλεια, καθώς ο Δρ Καμπούνγκο ήταν φίλος και έμπιστος πολλών γενεών ποδοσφαιριστών και των οικογενειών τους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter