Nικ Καλάθης: Τα πεπραγμένα του αρχηγού στα playoffs της Ευρωλίγκα!

Nικ Καλάθης: Τα πεπραγμένα του αρχηγού στα playoffs της Ευρωλίγκα!

Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτισε μία ακόμα χρονιά στην Ευρωλίγκα, αποκλεισμένος στην φάση των playoffs, χωρίς να έχει καταφέρει να επιστρέψει σε Final Four.

Του Στέφανου Τάτσιου/ info@eurohoops.net

Η αλήθεια είναι ότι ο ερχομός του Ρικ Πιτίνο αναγέννησε την “πράσινη” ομάδα, ωστόσο αυτή δεν θα είχε καταφέρει να προκριθεί στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, αν δεν είχε σε τρομερή κατάσταση τον ασταμάτητο Νικ Καλάθη, που πραγματοποίησε μία από τις κορυφαίες σεζόν της καριέρας του.

Δεν είναι μόνο το γεγονός, πως αποτελεί τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη του Παναθηναϊκού, ούτε ότι έκανε triple double στην Ευρωλίγκα, ούτε το νικητήριο buzzer beater στην Μόσχα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, η σημαντικότερη προσφορά του Καλάθη στο “τριφύλλι” είναι πως όταν βρίσκεται στο παρκέ, κάνει τους συμπαίκτες του πολύ καλύτερους.

Στα playoffs ο διεθνής πλέι μέικερ, απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης δεν έπιασε τα γνωστά του στάνταρ, έχοντας κατά μέσο όρο 11,7 πόντους με 22% στα δίποντα, 6 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 2,3 κλεψίματα και ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πετύχει καμία νίκη και αποκλείστηκε με 3-0.

Το Eurohoops πραγματοποιεί αναδρομή στα playoffs του Νικ Καλάθη από την επιστροφή του (σ.σ. 2015-16) από τους Μέμφις Γκριζλς μέχρι και φέτος, επιβεβαιώνοντας την εξάρτηση του Παναθηναϊκού από τον διεθνή πόιντ γκαρντ!

Σεζόν 2015-16: Λαμποράλ – Παναθηναϊκός 3-0

Ο Καλάθης μετά το φινάλε του συμβολαίου του με το Μέμφις των Γκασόλ-Κόνλεϊ, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, με σκοπό να γίνει ο “μαέστρος” της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς, στην τελευταία χρονιά της καριέρας, του μεγάλου Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο διεθνής πλέιμεικερ, αμέσως πήρε φανέλα βασικού και οδήγησε τους πράσινους στα playoffs της Ευρωλίγκας, όπου και τέθηκαν αντιμέτωποι με μειονέκτημα έδρας, απέναντι στην εκπληκτική Μπασκόνια των Άνταμς, Μπουρούση, Χάνγκα, Μπέρτανς και Μάικ Τζέιμς που είχε προπονητή, τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Η παρουσία του Νικ δεν ήταν καλή, αφού οι Βάσκοι κατάφεραν να τον σταματήσουν στο κομμάτι του σκοραρίσματος και της δημιουργίας και προκρίθηκαν με 3-0 νίκες στο Final Four του Βερολίνου.

Στα 3 παιχνίδια, ο Καλάθης είχε κατά μέσο όρο 5 πόντους χωρίς να πετύχει τρίποντο (0/9) και 46,7% στα δίποντα, ενώ ακόμα μοίρασε 6,7 ασίστ και μάζεψε 3,7 ριμπάουντ.

Σεζόν 2016-17: Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 0-3

Την σεζόν 2016-17 στα playoffs της Ευρωλίγκας, ο Παναθηναϊκός μπήκε με μεγάλη αισιοδοξία έχοντας το πλεονέκτημα έδρας απέναντι στην “προβληματική” μέχρι εκείνη την ώρα Φενερμπαχτσέ των Ομπράντοβιτς-Σλούκα, τον Νικ Καλάθη σε εξαιρετική κατάσταση, δίπλα του πλειάδα πολύ καλών συμπαικτών όπως οι Τζέιμς, Σίνγκλετον, Ρίβερς και Γκιστ και τον Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο του.

Όμως οι Τούρκοι “ξύπνησαν” στην καταλληλότερη στιγμή της χρονιάς και με τρομερό μπάσκετ, κατάφεραν να πάρουν δύο νίκες μέσα στο “φλεγόμενο” ΟΑΚΑ και να τελειώσουν την σειρά με 3-0 στο game 3 της Πόλη, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στο Final Four το οποίο κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, γνωρίζοντας πολύ καλά τον ηγέτη του “τριφυλλιού” Νικ Καλάθη κατάφερε να τον… αφοπλίσει στην σειρά, με τον διεθνή πλέι μέικερ να έχει κατά μέσο όρο 6 πόντους με 33,3% στα δίποντα και 11,1% στα τρίποντα και συνολικά στα 3 ματς 7/27 σουτ, ενώ τον περιόρισε και στο κομμάτι της δημιουργίας με μόλις 4 ασίστ ανά ματς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter