Νίκαια: 27 προσφυγόπουλα από σήμερα στα θρανία του 15ου δημοτικού σχολείου (Photos)

Νίκαια: 27 προσφυγόπουλα από σήμερα στα θρανία του 15ου δημοτικού σχολείου (Photos)

27 προσφυγόπουλα που εδώ και μήνες διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας του Σχιστού κάθισαν σήμερα, πρώτη μέρα, στα θρανία. Έγιναν έτσι οι καινούργιοι μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας.

Τους μικρούς μαθητές που έφθασαν με λεωφορείο στις δύο το μεσημέρι, υποδέχτηκαν με δυνατό χειροκρότημα, οι δάσκαλοι, η δημοτική αρχή, τα παιδιά και μαθητές από διπλανά σχολεία, αλλά και κάτοικοι της περιοχής που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας τα παιδιά θα διδάσκονται μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ ήδη έχει καθοριστεί η αίθουσα που θα διεξάγονται τα μαθήματα. 

Όπως άλλωστε εξήγησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, που υποδέχτηκε σήμερα τα παιδιά στο σχολείο: «Το υπουργείο Παιδείας εφαρμόζει απολύτως το πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει για τη σταδιακή ένταξη όλων των παιδιών των προσφύγων στο σχολικό σύστημα».

 Ο κ. Παντής διευκρίνισε ότι μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος -το οποίο θα επιτευχθεί στο τέλος της άλλης εβδομάδας- θα έχει καλυφθεί το σύνολο των 100 σχολείων που εντάχθηκαν σε όλη την χώρα.



Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter