Νίκαια: «Αυθαίρετη περικοπή 50% στα τακτικά χειρουργεία με εντολή διοικητή» – Καταγγελία γιατρών του Νοσοκομείου

Νίκαια: «Αυθαίρετη περικοπή 50% στα τακτικά χειρουργεία με εντολή διοικητή» – Καταγγελία γιατρών του Νοσοκομείου

«Να αντιληφθούν ο διοικητής και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι πως δεν θα ανεχτούμε την κατάργηση του νοσοκομείου και την δική μας κατάργηση ως υγειονομικοί λειτουργοί», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Νικαίας.

Καταγγέλλουν ότι την περασμένη Παρασκευή τους κοινοποιήθηκε e-mail από τη διοίκηση που ανακοίνωνε ότι «δεν θα γίνονται τακτικές εισαγωγές ασθενών την μέρα της γενικής εφημερίας και την προηγούμενη, δηλαδή τις μισές μέρες, δηλαδή θα περιοριστούν κατά το ήμισυ οι τακτικές εισαγωγές».

Οι γιατροί απαιτούν «την άμεση απόσυρση αυτής της απαράδεκτης και αυθαίρετης διαταγής».

Η ανακοίνωση της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών ΓΝ Νίκαιας

Την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι κοινοποιήθηκε μέσω mail μια αιφνιδιαστική και αυθαίρετη απόφαση του διοικητή κ. Πλεμμένου σύμφωνα με την οποία δεν θα γίνονται τακτικές εισαγωγές ασθενών την μέρα της γενικής εφημερίας και την προηγούμενη, δηλαδή τις μισές μέρες, δηλαδή θα περιοριστούν κατά το ήμισυ οι τακτικές εισαγωγές. Επειδή οι τακτικές εισαγωγές στην συντριπτικότατη πλειοψηφία τους είναι οι ασθενείς της λίστας αναμονής των τακτικών χειρουργείων, ο διοικητής «αποφασίζει και διατάσσει» αιφνιδιαστικά και αυθαίρετα την περικοπή κατά το ήμισυ της χειρουργικής δραστηριότητας του νοσοκομείου. Το πρόσχημα που επικαλείται είναι οι εργασίες ανακαίνισης των παθολογικών κλινικών, ένα έργο απαραίτητο και ζωτικό για το νοσοκομείο το οποίο απαράδεκτα καθυστέρησε 10 ολόκληρα χρόνια, από το 2014 που είχε πρωτοανακοινωθεί από τους κρατικούς αρμοδίους. Επειδή όμως αυτές οι εργασίες προβλέπεται να διαρκέσουν τουλάχιστον 15 μήνες, ο κ. διοικητής μας λέει ούτε λίγο ούτε πολύ πως αποφάσισε να περικόψει κατά 50% την χειρουργική δραστηριότητα του νοσοκομείου για όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Μάλιστα παρέκαμψε τους επιστημονικούς αρμόδιους (επιστημονικό συμβούλιο, επιτροπή χειρουργείου, διευθυντή χειρουργικού τομέα, διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας) οι οποίοι ούτε καν ρωτήθηκαν και φυσικά δεν συναινούν σε αυτόν τον παραλογισμό.

Η ουσία του θέματος είναι πως από πολύ καιρό ο διοικητής υπονομεύει την χειρουργική δραστηριότητα «φρενάροντας» τις εγκρίσεις προμήθειας απαραίτητων υλικών (ακόμα και χειρουργικών ραμμάτων) προφανέστατα με κριτήριο το κόστος. Άρα η επίκληση των εργασιών ανακαίνισης του 1ου ορόφου είναι τελείως ψευδεπίγραφη και προσχηματική. Η πάγια επιδίωξη εδώ και χρόνια είναι το νοσοκομείο να λειτουργεί αποκλειστικά ως εφημεριακό κέντρο πρώτων βοηθειών και να μην εκτελεί εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις. Η επιδίωξη αυτή είναι καταστροφική για τους ασθενείς αλλά και για τους νέους γιατρούς που πρέπει να εκπαιδευτούν κατά το διάστημα που είναι ειδικευόμενοι. Αποτελεί επιχείρηση «τροφοδοσίας» των ιδιωτικών θεραπευτηρίων με «πελάτες» και ταυτόχρονα επιχείρηση κατηγοριοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων σε «εφημεράδικα» από την μία και σε «υψηλού επιπέδου» από την άλλη. Επίσης αποτελεί εκδίκηση σε βάρος του νοσοκομείου μας και για τον λόγο πως ως υγειονομικοί λειτουργοί αρνηθήκαμε τα «νόμιμα» φακελάκια των «απογευματινών» χειρουργείων του κ. Γεωργιάδη.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση αυτής της απαράδεκτης και αυθαίρετης «διαταγής».

Ο κ. διοικητής αντί να επικαλείται γελοία προσχήματα για να υπονομεύει το νοσοκομείο, οφείλει άμεσα :

1.Να εξασφαλίσει από την διοίκηση του ΕΚΑΒ μείωση του τεράστιου εφημεριακού φόρτου επειγόντων παθολογικών περιστατικών που διακομίζονται στο νοσοκομείο μας από (κυριολεκτικά) την μισή χώρα με αστείες δικαιολογίες

2.Να εξασφαλίσει συμπληρωματική χρηματοδότηση για το οικονομικό έτος 2024

Να αντιληφθούν ο διοικητής και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι πως δεν θα ανεχτούμε την κατάργηση του νοσοκομείου και την δική μας κατάργηση ως υγειονομικοί λειτουργοί.

Διαβάστε επίσης:

Ενοχλούν το Μαξίμου οι συζητήσεις για νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας

Greek Mafia: Τα μηνύματα που καίνε τον Θεοδωρικάκο και το Μαξίμου

Μαξίμου: Πλήρης κάλυψη σε Θεοδωρικάκο για τη δικογραφία της Greek Mafia που «λιμνάζει» στη Βουλή

Ο Μαρινάκης αδειάζει τον Κακλαμάνη για τη λαϊκή δεξιά: «Οι πολίτες μας είπαν τρέξτε πιο γρήγορα, όχι γυρίστε πίσω»

Απολογούμενο στη Βουλή στέλνει τον Λιβάνιο ο ΣΥΡΙΖΑ για τα χρέη της ΝΔ, τον Γκρίνμπεργκ και την τεράστια προεκλογική καμπάνια

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter