Νικάμε, αδέρφια!

Νικάμε, αδέρφια!

Το πορτρέτο του (Dora Clay) Κυριάκου Μητσοτάκη έχει φιλοτεχνηθεί πλείστες όσες φορές με τη μορφή πολλών διαφορετικών, μεγάλων, παγκόσμιων και ιστορικών προσωπικοτήτων, οι οποίες ωστόσο –παρά τις μεταξύ τους φαινομενικά μεγάλες διαφορές– έχουν μια κοινή συνισταμένη: φανερώνουν, εκφράζουν και συμβολίζουν την ισχύ από την οποία αναβλύζει η διαχρονική, απέθαντη και άφθαρτη εξουσία, ό,τι και αν αυτή κάνει, όσο σκληρό ή ακραίο και αν αυτό είναι.

Αλλοτε ως Μωυσής, κάποτε ως Μεγαλέξανδρος, πολλές φορές ως Λουδοβίκος (έχοντας πάντα δίπλα του την Αντουανέτα), ακόμη και ως ο ήρωας του 1821, στρατηγός Ιωάννης Μακρυγιάννης (στο επετειακό εξώφυλλο του εβδομαδιαίου περιοδικού «ΒΗΜΑgazino»), ο απαστράπτων και αρυτίδωτος Κυριάκος δεν άφηνε κανένα περιθώριο σε κανένα να αμφισβητήσει το «κράτος του» και να φανταστεί ότι θα (ξανά)κυβερνήσει «μέχρι ο ήλιος να παγώσει».

Η πανδημία κάλπαζε (και συνεχίζει), κατατάσσοντας τη χώρα μας πρώτη στην Ευρώπη και δεύτερη στον κόσμο σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού και το πορτρέτο του (Dora Clay) Κυριάκου Μητσοτάκη κάγχαζε στις 12/9/21 στον τηλεοπτικό σταθμό Open και στη δημοσιογράφο Σοφία Φασουλάκη όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και τα όσα είχε πει –λίγες μέρες πριν– ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας: «Οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα».

Η οικονομία καταρρέει συμπαρασύροντας τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, η ακρίβεια (σε ποσοστά πληθωρισμού) ήδη μας έχει γυρίσει πίσω στην περίοδο που ένας άλλος Μητσοτάκης, ο Κωνσταντίνος, κυβερνούσε τη χώρα, οι υπουργοί της κυβέρνησης διαβεβαίωναν ότι το φαινόμενο είναι παροδικό και ότι μέχρι τέλους του έτους (2021) οι τιμές θα είχαν εξομαλυνθεί και το πορτρέτο του (Dora Clay) Κυριάκου Μητσοτάκη ακούστηκε στη Βουλή στις 18/12/21 να λέει: «Εάν υπάρχει ένας πολιτικός στη χώρα ο οποίος σήμερα θα είχε ουσιαστικό όφελος από τις πρόωρες εκλογές δεν θα ήσασταν εσείς, αλλά εγώ κ. Τσίπρα. Στο παρελθόν υπήρξαν ουκ ολίγες πολιτικές ευκαιρίες που θα μου επέτρεπαν να είχα προκηρύξει εκλογές με πολύ μεγάλη βεβαιότητα ότι θα οδηγούσαν τη ΝΔ σε αποτέλεσμα πολύ καλύτερο από των εκλογών του Ιουλίου του 2019».

Η ενεργειακή κρίση έχει οδηγήσει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης και το πορτρέτο του (Dora Clay) Κυριάκου Μητσοτάκη δήλωνε στις 23/3/22: «Σήμερα αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι σταθερότητα, όχι πειραματισμούς και εφήμερες συμμαχίες που δεν θα αντέξουν στον χρόνο», όμως μόλις έξι μέρες αργότερα αλλάζοντας ρότα είπε στη Βουλή ότι «στόχος είναι η σταθερότητα, όχι επί τούτω η αυτοδυναμία. Ο λαός θα μας υποδείξει εάν η χώρα θα κυβερνηθεί από ένα κόμμα ή από περισσότερα».

Φαίνεται ότι η τελευταία αυτή δήλωση (που αποτελεί ομολογία κατάρρευσης) είχε κάτι από την επική φράση ενθάρρυνσης του Παπαφλέσσα προς τα παλικάρια του στο Μανιάκι λίγο προτού πέσει μαχόμενος.

«Νικάμε, αδέρφια, μην τους φοβάστε… νικάμε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter