Nίκησε τον ΠΑΟΚ, έβαλε φωτιά στην κορυφή ο Ολυμπιακός

Nίκησε τον ΠΑΟΚ, έβαλε φωτιά στην κορυφή ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός σε ένα ντέρμπι που δεν ήταν ποιοτικό, κατέκτησε πολύ σημαντική νίκη για την ψυχολογία του επί του ΠΑΟΚ (1-0), ενώ ανέβηκε και βαθμολογικά, βάζοντας φωτιά στην κορυφή. 

Οι γηπεδούχοι είχαν μεγαλύτερη θέληση, επικράτησαν στις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες και ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι τους. Από την άλλη ο Δικέφαλος είχε τις ευκαιρίες να σκοράρει, δεν έφτασε όμως στο γκολ και η άμυνα του αντέδρασε εντελώς ερασιτεχνικά στη φάση που έκρινε και το «τρίποντο».

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε μόλις μία τελική προσπάθεια, κι αυτή από τον Σισέ, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε τρεις καλές στιγμές. Δύο στο πρώτο 20λεπτο με τους Μακ, Πρίγιοβιτς και την καλύτερη ευκαιρία του στο 44′ με τον Μαουρίτσιο. Ο Δικέφαλος στο πρώτο 25λεπτο ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο του, αλλά στην συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι.

Το ντέρμπι κρίθηκε στο 51′. Ο Φορτούνης γέμισε από δεξιά, ο Οφόε έκανε γύρισμα, ο Ρομαό πήρε την κεφαλιά, ο Σαμπράνο έδιωξε την μπάλα (έπρεπε να την αφήσει να την μπλοκάρει ο Ρέι) και στην επαναφορά ο Ένχελς την έσπρωξε στα δίχτυα. Ηταν τραγική η αντίδραση της άμυνας του ΠΑΟΚ, έχασε όλες τις μονομαχίες και με αυτό το γκολ ηττήθηκε στο ντέρμπι.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, έχασαν ευκαιρίες με τους Σαμπράνο (66΄), Μάτος (71΄), Βαρέλα (89΄) και Κάμπος (92’), αλλά έμειναν χωρίς γκολ.

«Στα πρώτα 15 λεπτά δεν είχαμε βρει τα πατήματά μας στο παιχνίδι, όχι ότι είχαμε κάποιο πρόβλημα, αλλά δεν ήμασταν τόσο καλοί. Από εκεί και μετά, επικρατήσαμε, φτάσαμε στο γκολ από στημένη φάση. Ήμασταν αρκετά επιθετικοί. Η εικόνα ήταν καλή. Αν ήμασταν και πιο προσεκτικοί σε 2-3 φάσεις, θα είχαμε κι άλλα γκολ. Αυτό που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί», δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού Τάκης Λεμονής, ενώ ο Ρασβάν Λουτσέσκου από την πλευρά του είπε: «Αυτό που μένει είναι το αποτέλεσμα. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και μία περίεργη φάση έκανε τη διαφορά. Ο ΠΑΟΚ είχε τις πιο πολλές ευκαιρίες, ο ΠΑΟΚ έπαιξε το καλό ποδόσφαιρο και ειλικρινά σε κάθε περίπτωση δεν άξιζε την ήττα».

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτία)

Κάρτες: 22′ Σισέ, 24′ Ανδρούτσος, 89′ Οφόε, 90’+1 Πάρντο / 22′ Πρίγιοβιτς, 31′ Μάτος, 89′ Ελ Καντουρί

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερία), Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Οφόε, Φορτούνης (85′ Ζντιέλαρ), Πάρντο, Ανδρούτσος (69′ Μάριν), Ανσαριφάρντ (89′ Τζούρτζεβιτς).

ΠΑΟΚ :Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς (79′ Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Μαουρίσιο (62′ Σάχοφ), Ελ Καντουρί, Μακ (69′ Κάμπος), Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter