Νίκη Κεραμέως: Η άριστη της Deutsche Bank

Νίκη Κεραμέως: Η άριστη της Deutsche Bank

Εχει και κατέχει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ σε καταθέσεις μετά του συζύγου, μισό εκατομμύριο σε μετοχές, έντεκα ακίνητα, εκ των οποίων ένα διαμέρισμα στο Βέλγιο και δύο στην Αθήνα πάνω από 200 τετραγωνικά το καθένα. Από τις καταθέσεις το 1 εκατομμύριο είναι σε προσωπικό της λογαριασμό στην Deutsche Bank. Ολα αυτά προκύπτουν από το πόθεν έσχες της που δόθηκε στη δημοσιότητα μαζί με των άλλων βουλευτών πριν από λίγες μέρες. Α, μην το παραλείψουμε, έχει και δύο αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα 3.000 κυβικά, προφανώς για να μεταβαίνει με άνεση και ασφάλεια στην Γκράβα και στο Αιγάλεω για να βλέπει από πρώτο χέρι πώς είναι ένα δημόσιο σχολείο και τι είδους ιθαγενείς φοιτούν σ’ αυτό.

Εκτός όμως από τον υλικό πλούτο έχει και πνευματικό. Καλή οικογένεια, πατέρας έγκριτος νομικός και πανεπιστημιακός, ιδιωτικό σχολείο υψηλών προδιαγραφών, Χάρβαρντ και Σορβόννη συγκροτούν ένα εντυπωσιακό βιογραφικό. Και δείχνουν πόσο δίκιο είχε ο Μητσοτάκης να διορίσει τη Νίκη Κεραμέως στο ευαίσθητο υπουργείο Παιδείας. Οπου ανέλαβε το δύσκολο έργο να δώσει στην ιδιωτική παιδεία και στους κολεγιάρχες τα κλειδιά της εκπαίδευσης, να αφήσει χιλιάδες παιδιά εκτός ανώτατων σχολών, να οργανώσει μαζί με τον Θεοδωρικάκο την πανεπιστημιακή αστυνομία που πιάνει δουλειά τον Αύγουστο, να επιβάλει στα ΑΕΙ καθεστώς ανώνυμης εταιρείας. Να, να, να.

Είναι προφανές από το βιογραφικό, το πόθεν έσχες και το αποτύπωμά της έως τώρα στη μόρφωση των Ελληνοπαίδων ότι η Νίκη της Παιδείας, η άριστη αυτή της Deutsche Bank, είναι το πρότυπο του καθεστώτος Μητσοτάκη. Ο πνευματικός πλούτος πρέπει να συμπληρώνει τον υλικό, το χρήμα να κυκλοφορεί στα κολέγια και τα ΑΕΙ, οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς να καθορίζουν το μέλλον κάθε παιδιού. Δεν είμαστε ούτε θα γίνουμε όλοι ίσοι, είπε οργισμένος κάποτε ο μοναχογιός της Μαρίκας. Αλλοι προορίζονται για ψυκτικοί, διευκρίνισε αργότερα, κι άλλοι για το Χάρβαρντ και το Κολάμπια. Αλλοι για τα πανεπιστήμια κι άλλοι για τα εκτροφεία των κολεγίων.

Εξού και η Νίκη, που την επέλεξε από την τάξη των ευγενών, στην οποία και ο ίδιος ανήκει, για να της παραδώσει τη μόρφωση των παιδιών του λαού Του. Μπορεί να μην πέρασε ούτε έξω από δημόσιο σχολείο, να θεωρεί το δημόσιο πανεπιστήμιο πεδίο ανομίας και αρμοδιότητα της αστυνομίας, να λατρεύει τους πάσης φύσεως προαγωγούς της μόρφωσης, να έχει δει φτώχεια και αγώνα για καλύτερη ζωή μόνο σε ταινίες, αλλά όλα αυτά είναι προτερήματα, προσόντα, στίλβοντα εργαλεία για να κάνει τη δουλειά. Να ξεριζώσει το κακό από την παιδεία, να στείλει τους οπαδούς του τζάμπα στο πυρ το εξώτερον, να δώσει υλική υπόσταση στο νεοφιλελεύθερο όραμα. Στο μεγάλο πάρτι οι άριστοι, στον μεγάλο λάκκο οι αχάριστοι…

Μυστικά & Documento

07/08/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
08/08/2022, 06:00
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter