Νίκη των ναυτεργατών: Απέσυρε προσωρινά την τροπολογία ο Χατζηδάκης

Νίκη των ναυτεργατών: Απέσυρε προσωρινά την τροπολογία ο Χατζηδάκης

Αλλαγή πλεύσης από πλευράς Υπουργείου Εργασίας, αναφορικά με την ένταξη του Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών (ΕΛΟΕΝ) στο ΝΑΤ, αποσύροντας προσωρινά έστω, την τροπολογία που αφορούσε στο αποθεματικό ταμείο των ναυτικών.

Ο Κώστας Χατζηδάκης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, υποστήριξε ότι αποσύρει την τροπολογία με στόχο να συζητήσει το ζήτημα με τους αρμόδιους εκπροσώπους φορέων.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Η κατάθεση μιας τέτοιας τροπολογίας με την οποία “εν μια νυκτί” καταργείται ο ΕΛΟΕΝ ο οποίος για εμάς τους ναυτικούς είναι συνδεδεμένος με την ύπαρξή μας και την οικογένειά μας, χωρίς την παραμικρή ενημέρωσή μας, είναι πράξη απαράδεκτη και άκρως αντιναυτεργατική και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αποδεκτή από την πλευρά μας, όταν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι εμείς οι ίδιοι οι ναυτικοί χρηματοδοτούμε τον ΕΛΟΕΝ, με τις δικές μας εισφορές, χωρίς το κράτος να πληρώνει έστω ένα ευρώ» αναφερόταν σε ανακοίνωση του συνδικαλιστικού σωματείου των ναυτικών».

Η ΠΝΟ μάλιστα, χαρακτήρισε αυτή την κίνηση «πράξη απαράδεκτη και άκρως αντιναυτεργατική», ξεκαθαρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αποδεκτή, ενώ τόνισε ότι:

«Η κατάργηση αυτή είναι casusbelli για εμάς τους ναυτεργάτες και σε περίπτωση της μη άμεσης απόσυρσής της θα απαντήσουμε με καθολικές και άμεσες κινητοποιήσεις», καλώντας την Πέμπτη τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις μέλη της διοίκησης της ΠΝΟ σε συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα και για την απόφαση για έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού (ΕΠΕΝ) υποστηρίζει από πλευράς της, ότι «η απόφαση αυτή της κυβέρνησης συνιστά κλιμάκωση της επίθεσης και αποτελεί συνέχεια της αρπαγής της ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ, του Οίκου Ναύτη και των υπόλοιπων ταμείων μας για να αξιοποιηθούν προς όφελος των αρπακτικών και επενδυτών του ιδιωτικού τομέα. Είναι συνέχεια της κυβερνητικής πολιτικής (Σαμαράς – Βενιζέλος) που μέσα σε μια μέρα άρπαξαν αυθαίρετα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τον ΕΛΟΕΝ το 2011».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι διοικήσεις των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ οι οποίες υπογραμμίζουν ότι «για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση αιφνιδιάζει φέρνοντας την τροπολογία χτες στην βουλή και αύριο την ψηφίζει. Είναι γνωστή η τακτική τους αυτή για την αφαίμαξη της περιουσίας των ναυτεργατών καθώς και κάθε δικαιώματος μας».

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter