Νίκη Ζαραλίκου κατά Twitter: Προσωρινή διαταγή υπέρ του ηθοποιού

Νίκη Ζαραλίκου κατά Twitter: Προσωρινή διαταγή υπέρ του ηθοποιού

Εκδικάστηκε, την Τετάρτη, στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Χριστόφορου Ζαραλίκου, σχετικά, με το κλείσιμο των λογαριασμών του στο Twitter. Ο ηθοποιός δικαιώθηκε μες τον δικαστή να χορηγεί προσωρινή διαταγή υποχρεώνοντας το Twitter να απέχει από οποιοδήποτε μέτρο απαγόρευσης των λογαριασμών του.

Στο πλευρό του Ζαραλίκου, εκτός των δικηγόρων του παρέστη και ο καθηγητής, Γιώργος Πλειός, πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ και μέλος του ΕΣΡ. Το Twitter βλέποντας πως δεν θα μπορέσει να κερδίσει την υπόθεση αποφάσισε μονομερώς και χωρίς καμία ενημέρωση να ανοίξει και τον κλεισμένο πρώτο λογαριασμό, στις 24/3/3022.

Να θυμίσουμε πως ο λογαριασμός του Χριστόφορου Ζαραλίκου έκλεισε την 1η Ιανουαρίου, όταν ο ηθοποιός έγραψε το παρακάτω tweet, απευθυνόμενος στον Κώστα Μπακογιάννη και στην πρωτοχρονιάτικη συναυλία του Σάκη Ρουβά στον Λυκαβηττό.

Συγκεκριμένα: «Κώστα Μπακογιάννη κι εγώ μικρός έβαζα άλλους να λένε τα κάλαντα κι εγώ έκανα ταμείο. Νιώθω».

Image

Το χρονικό της υπόθεσης

Την 1 Ιανουαρίου του 2022, η γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ανέστειλε, χωρίς καμία ειδοποίηση τον  επί 11 έτη ενεργό λογαριασμό του Χρ. Ζαραλίκου με 52.000 ακολούθους. Αμέσως ο stand-up comedy ηθοποιός επικοινώνησε με τον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης απαιτώντας να μάθει τους λόγους αυτής της ενέργειας.

Στο απαντητικό e-mail  του έγραψαν ότι παραβίασε τον κανόνα περί impersonation (ψευδή παράσταση άλλου προσώπου). Ο ηθοποιός τηρώντας το πρωτόκολλο, έστειλε στο Twitter φωτογραφία του διαβατηρίου του, τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του που ήταν τα ίδια με αυτά που είχε δώσει και πριν 11 χρόνια, όταν είχε ανοίξει τον λογαριασμό του, για ταυτοποίηση.

Δέκα ημέρες, μετά, στις 11/1 ο Ζαραλίκος έστειλε εκ νέου αίτηση για νέο λογαριασμό καταθέτοντας τα ίδια παραστατικά, με το Τwitter να τα κάνει δεχτά και να λειτουργεί ο λογαριασμός  @zaralikos_chr.

Στις 26/1 ο νέος λογαριασμός κατεβαίνει με την ίδια δικαιολογία που είχε επιστρατευθεί και στον προηγούμενο λογαριασμό του.

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος έκανε πάλι αίτηση με τα ίδια στοιχεία και το Twitter άνοιξε τον δεύτερο λογαριασμό.

Στις 15 Φεβρουαρίου 2022 ο Ζαραλίκος κατέθεσε αίτηση με ασφαλιστικά μέτρα κατά του Twitter.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter