Νικολαϊδης: «Όποιος δεν είναι δίπλα στη Μπεκατώρου, είναι απέναντί της»

Νικολαϊδης: «Όποιος δεν είναι δίπλα στη Μπεκατώρου, είναι απέναντί της»

«Ο βιασμός είναι εγκληματική ενέργεια και όχι δυσάρεστο περιστατικό», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο τομέας Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της ιστιοπλοϊας και τη χλιαρή αντίδραση της Ομοσπονδίας του αθλήματος. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης αθλήτριας από αθλητικό παράγοντα μας αφορά όλους. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι χώρος παιδαγωγικής ολοκλήρωσης, αλληλεγγύης, αξιών και όχι σχέσεων εξουσίας κι εκμετάλλευσης παιδιών, νέων ανθρώπων και γυναικών, που συντελούν σε εγκληματικές συμπεριφορές.

Διότι, ο βιασμός αποτελεί εγκληματική πράξη και όχι «δυσάρεστο περιστατικό», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Ας δούμε κατάματα τα κοινωνικά προβλήματα και τις παθογένειες του αθλητισμού, τις εγκληματικές περιπτώσεις κακοποιήσεων και του σεξισμού, του εκφοβισμού και άλλων έκνομων συμπεριφορών κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Ας διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον που δεν θα επιτρέπει την εκδήλωση τέτοιων συμπεριφορών.

Η χρονική συγκυρία της αποκάλυψης της προσωπικής κακοποίησης αφορά μόνο στο θύμα και την ψυχολογική του ετοιμότητα. Μέχρι την εξάλειψη των ανδροκρατικών στερεοτύπων, που δυστυχώς ενεδρεύουν στον ελληνικό αθλητισμό, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε.

Ειδικά στις μέρες μας που ο κος Αυγενάκης, με χίλιες δυο προφάσεις και «ναι μεν αλλά», κατήργησε την ποσόστωση φύλου, που αποτελούσε εργαλείο θεσμικής εδραίωσης των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στα Δ.Σ. των ομοσπονδιών».

Σχετική ανάρτηση έκανε στο Twitter και ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαϊδης, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και συναθλητής της Μπεκατώρου σε Ολυμπιάδες της δεκαετίας του 2000 (Αθήνα, Πεκίνο). Ο Νικολαϊδης έγραψε τα εξής:

«Την Σοφία πάντα την θαύμαζα για την καλλιέργεια και την ποιότητα του χαρακτήρα που συνόδευε τις αθλητικές της επιδόσεις. Που να ήξερα τι προσωπικό βάρος κλήθηκε και κατάφερε να διαχειριστεί!

Τα πράγματα είναι πολύ απλά: Όποιος δεν είναι δίπλα στην κάθε Σοφία, είναι απέναντί της».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter