Νικολόπουλος: «Μαγνήτης οι φαρμακευτικές εταιρείες για τον Στουρνάρα»

Νικολόπουλος: «Μαγνήτης οι φαρμακευτικές εταιρείες για τον Στουρνάρα»

Απάντηση που έλαβε μετά σχετική Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων κοινοποίησε ο Νίκος Νικολόπουλος αναφορικά με την υπέρμετρη ευαισθησία που επιδεικνύει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος με την πτώση της φαρμακευτικής δαπάνης, κοινοποιώντας τα στοιχεία της ποινικής δικογραφίας από τον Εισαγγελέα Διαφθοράς που αφορά άμεσα την υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε στην αρχική ανακοίνωση: «Απάντηση Βόμβα: ¨Διαλαμβανόμενα στην εν λόγω Ερώτηση και ΑΚΕ ζητήματα, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ 1408/19-05-2017 έγγραφο που μας απέστειλε το Γραφείο Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, έχει σχηματισθεί με ΑΒΜ ΕΔ 2016/243 ποινική δικογραφία….»

Και προστίθεται:

«Ο Νίκος Νικολόπουλος είχε πιέσει την Κυβέρνηση μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου και είχε αναγκάσει τους συναρμόδιους υπουργούς, να βγουν από τις «κυβερνητικές κρυψώνες» και να τοποθετηθούν στη Βουλή ξεκάθαρα, γύρω από το όζον ζήτημα που κυριαρχεί στον δημόσιο διάλογο και αφορά το «εξαιρετικό» ενδιαφέρον του Γιάννη Στουρνάρα Διοικητή της ΤτΕ και πρώην Τσάρου της Οικονομίας επί Σαμαρά- Βενιζέλου, γύρω από την πτώση της φαρμακευτικής δαπάνης.

»Αυτά που ειπώθηκαν στο συνέδριο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών, καθώς και η όλη απρόσμενη τοποθέτηση Στουρνάρα, προκάλεσε οργή και κλαυσίγελο και πολλοί επιστήμονες, εκ των παρισταμένων, έλεγαν : ¨Δεν μπορεί ο γενικός κόφτης Στουρνάρας να κόπτεται μόνο για τη δαπάνη του φαρμάκου, αλλά όχι για το μεροκάματο ή τη σύνταξη των Ελλήνων, χωρίς μάλιστα να βάζει κριτήρια εξορθολογισμού της δαπάνης. Είναι σαν να δίνει την ευλογία του και να ανοίγει τον δρόμο για δουλειές της συζύγου του με φαρμακευτικές εταιρείες¨».

Επίσης ο ανεξάρτητος βουλευτής υπέβαλε και 11 ερωτήματα προς τους αρμόδιους υπουργούς:

• Ο Γ. Στουρνάρας συμμετέχει σε συνέδρια και φόρουμ για το φάρμακο επειδή έχει τέτοια ειδίκευση;

• Έχετε ενημερώσει τον διοικητή της ΕΚΤ κ. Ντράγκι και τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Κ.Τ. για το μεγάλο «έρωτα» του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για το φάρμακο και την παρουσία του στα συνέδρια των φαρμακευτικών εταιριών που διοργάνωνε η σύζυγός του Λίνα;

• Εσείς θεωρείτε ότι είναι βάσιμη η σκληρή κριτική για τον Γ. Στουρνάρα που ασκήθηκε -όπως γράφουν οι ρεπόρτερ της εφημερίδας Documento- από πολλούς επιστήμονες στο περιθώριο του συνεδρίου, δηλαδή ότι με την παρουσία και τα λεγόμενα του είναι : «Σαν να δίνει την ευλογία του και να ανοίγει τον δρόμο για δουλειές της συζύγου του με φαρμακευτικές εταιρείες»;

«Πρέπει να τονισθεί ότι μετά την είδηση βόμβα Παπαγγελόπουλου, που δόθηκε με την γραπτή απάντηση του, περί «σχηματισμού ποινικής δικογραφίας ΑΒΜ ΕΔ 2016/243 για την οποία διενεργείται προκαταρκτική εξέταση» ο  βουλευτής επανέλαβε και υπενθύμισε τις πολλές εμφανίσεις του κρατικοδίκαιου Στουρνάρα σε φαρμακο-συνέδρια, δίνοντας ημερομηνίες με τις παρουσίες Στουρνάρα στα «φαρμακο-συνέδρια», όπως εγράφησαν στην εφημερίδα documento, χωρίς ποτέ να διαψευστούν:

– 17 Φεβρουαρίου 2010 στο 7ο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Marketing

– 20 Νοεμβρίου 2010 ομιλητής στην 3η συνάντηση του Forum για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Υγείας, στους Δελφούς.

– 15-18 Δεκεμβρίου 2010, μέλος της επιστημονικής επιτροπής του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της ΕΣΔΥ, στο Χίλτον και που αφορούσε τις «Πολιτικές ελέγχου και αξιολόγησης στον υγειονομικό τομέα».

– 1η Φεβρουαρίου 2011, πρόεδρος του στρογγυλού τραπεζιού «Φαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα.

– 14-17 Δεκεμβρίου 2011, μέλος της επιστημονικής επιτροπής του 7ου Πανελληνίου Συνεδρίου της ΕΣΔΥ : «Η υγεία και οι υπηρεσίες υγείας».

– 15 Δεκεμβρίου 2012, συμμετέχει σε στρογγυλό τραπέζι του 8ου Πανελληνίου Συνεδρίου της ΕΣΔΥ, «Οικονομία και υγεία σε κρίση».

– 15 Φεβρουαρίου 2017, ομιλητής σε εκδήλωση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας

– 23 Φεβρουαρίου 2017 Ετήσια Γενική Συνέλευση Ασφαλιστικών Εταιρειών, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη ενίσχυσης της ιδιωτικής ασφάλισης.

– 30 Μαρτίου 2017, απηύθυνε χαιρετισμό στο Forum Economist First Insurance, «Ο ρόλος του τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης».

Κατόπιν όλων αυτών πιστεύω, ότι η εκλεγμένη Κυβέρνηση δεν πρέπει να περιοριστεί στο ρόλο του ¨γραμματοκομιστή μεταξύ της Εισαγγελίας Διαφθοράς και της Βουλής των Ελλήνων¨» καταλήγει το Δελτίο Τύπου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter