Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Νικολόπουλος: "Να πάει να το εφαρμόσει σε τριτοκοσμική χώρα"

Δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου κατά της απόφασης της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων

Με αφορμή την απόφαση της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων, με την οποία απαίτησε από ενημερωτικές ιστοσελίδες να κατεβάσουν δημοσιεύματά τους που αφορούσαν σε Σύμβουλο Επικρατείας, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην κατωτέρω δήλωση:

«Ζούμε κι αυτό στα μνημονιακά χρόνια: Μια Ανεξάρτητη Αρχή, να θεωρεί κατακριτέα, επιβλαβή, περιττή τη ελεύθερη λειτουργία του Τύπου κι ας πλήττεται το δημόσιο συμφέρον, αρκεί να προστατεύεται ο όποιος "ημέτερος"!

Ο Τύπος είναι ένας από τους βραχίονες της Δημοκρατίας, την οποία η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων θέλει ακρωτηριασμένη! Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, όταν προστάζει τα ΜΜΕ να λογοκρίνουν δηλώσεις βουλευτών!

Συνιστά οπισθοδρόμηση το γεγονός ότι από το "γύψο" των χουντικών έχουμε μεταπηδήσει στα… τσιρότα και τα "φίμωτρα" σε καιρό δημοκρατίας. Την περίοδο της χούντας ήξερες ότι είχες να κάνεις με χουντικούς. Σε περίοδο Δημοκρατίας, έστω και μνημονιακής, είναι άκρως επικίνδυνο να έχεις πάλι να κάνεις με "χουντικούς"- και πολύ χειρότερο βέβαια.

Αναρωτιέμαι με ποιο τρόπο θα έπειθα ότι πλήττεται πιθανότατα το δημόσιο συμφέρον, αν δεν έκανα μνεία της «ερωτικής σχέσης» του ανώτατου Δικαστικού;

Μια σχέση, της οποίας το ένα μέλος έδινε εξετάσεις για δικαστής και βαθμολογήθηκε από το άλλο!

Αυτονοήτως, είναι υπέρτερο της ιδιωτικής σχέσης το δημόσιο συμφέρον κι ας λέει ό,τι θέλει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Κι εν πάση περιπτώσει, αυτή είναι η επικρατούσα τεκμηριωμένη αντίληψη στην Ελλάδα. Ας πάει, λοιπόν, σ’ άλλη… χώρα, τριτοκοσμική φυσικά, να εφαρμόσει το "φιρμάνι" της.

Και με την ευκαιρία: Για πόσο ακόμη γύρω απ’ αυτό το ζήτημα, θα μένουν… άλαλοι ο Πρωθυπουργός, ο αρμόδιος Υπουργός κι άλλοι θεσμικοί παράγοντες;»

Υπενθυμίζεται ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Προσωπικών Δεδομένων, αποφάσισε και απαίτησε από διάφορες ιστοσελίδες, ανάμεσα στις οποίες και το www.koutipandoras.gr, να κατεβάσουν δημοσιεύματά τους που αφορούν τον Σύμβουλο Επικρατείας Αθανάσιο Ράντο. Η Αρχή πήρε αυτή την πρωτοφανή απόφαση-ποινή, γιατί όπως υποστηρίζει, οι ιστοσελίδες δημοσίευσαν προσωπική αλληλογραφία του.

Στο άρθρο του "Αρχή χωρίς δημοκρατικές αρχές", ο Κώστας Βαξεβάνης, επισημαίνει τους λόγους για τους οποίους σε ότι αφορά στο "Κουτί της Πανδώρας" "πρόκειται για ένα άθλιο ψέμα.

Κι αυτό, γιατί ουδέποτε δημοσιεύσαμε οποιαδήποτε αλληλογραφία του κυρίου Ράντου, προσωπική ή υπηρεσιακή, αλλά τη δήλωση του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου σε ενημερωτικό ραδιόφωνο.

Αυτό δηλαδή που δημοσιεύσαμε είναι η δήλωση μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που αφορούσε μια υπόθεση δημοσίου συμφέροντος και όχι ένα προσωπικό θέμα".

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.