Παραπομπή και στη Δικαιοσύνη

Νικολόπουλος: Πρέπει να πληρώσουν οι επώνυμοι τα νοσήλια στο Ντυνάν

«Πρέπει να πληρώσουν οι επώνυμοι τα νοσήλια και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη ως ηθικοί αυτουργοί στο έγκλημα της ζημίας του Δημοσίου και της δωροδοκίας αφού αυτοί είναι οι ωφελούμενοι», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις στη Βουλή και με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του για το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος στην επίκαιρη ερώτησή του αναφέρει πως «ο Υπουργός Υγείας πρέπει να δώσει εξηγήσεις και απαντήσεις για τις ατιμώρητες πράξεις και παραλείψεις των αρμοδίων κρατικών οργάνων καθώς και των μελών του διοικητικού συμβουλίου του κοινωφελούς νοσηλευτικού ιδρύματος που οδήγησαν στη χρεοκοπία το υπερσύγχρονο νοσοκομείο και μάλιστα- όπως κατήγγειλε ο Ανδρέας Μαρτίνης- “προκειμένου να καταλήξει στην θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς”».

Στην επίκαιρη ερώτηση του ο ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος επικαλείται την πρόσφατη ένορκη κατάθεση του Ανδρέα Μαρτίνη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, όπου ενόρκως αποκαλύπτει εκτός των άλλων, ότι «ανέρχονται σε περίπου 17.000 οι «δωρεάν νοσηλείες επωνύμων»- ανάμεσά τους και δεκάδες πρωτοκλασάτοι πολιτικοί.

Όπως αναφέρει επίσης: «Από το σύνολο των νοσηλευθέντων μόνο οι 1.700 αφορούσαν απόρους και μάλιστα όταν ρωτήθηκε για το εάν δέχτηκαν δωρεάν νοσηλεία, συγκεκριμένα και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης καθώς και η σύζυγός του, ενόρκως δήλωσε πως ναι, επιβεβαιώνοντας ότι το ποσόν που χρωστά το ζεύγος ανέρχεται στις 46.945 ευρώ τα οποία και μέχρι σήμερα δεν πλήρωσε και ως εκ τούτου προκάλεσε ζημία το Ελληνικό Δημόσιο».

Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους ο κ. Νικολόπουλος επισήμανε επίσης:

«Στη λίστα… όπως μπορεί να δει ο κάθε φορολογούμενος και φυσικά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, υπάρχουν πρ. Πρωθυπουργοί, υπουργοί, μεγάλοι δικαστές, ανώτατοι, μιντιάρχες καθώς και οι οικογένειές τους που νοσηλεύτηκαν δωρεάν.

Επειδή το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» πωλήθηκε, όπως ισχυρίζονται κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών της μεταβίβασής του, στα χέρια θυγατρικής τραπέζης για να λειτουργεί εύρυθμα και να είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του, δυστυχώς σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων οφείλονται δεδουλευμένα!»

Αναφέρθηκε επίσης σε σχετική επιστολή του Σωματείου Εργαζομένωντου Νοσοκομείου στην οποία αναφέρεται:

«Στη διάρκεια των 12 χρόνων λειτουργίας του Νοσοκομείου μας πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές, δικαστικοί και άλλοι ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί έγιναν αποδέκτες των, κατά γενική ομολογία, υψηλού επιπέδου υπηρεσιών του, πολλές φορές μάλιστα, ίσως και τις περισσότερες, κάνοντας χρήση μόνο των ασφαλιστικών τους ταμείων, χωρίς δηλαδή να καταβάλουν στο Νοσοκομείο επιπλέον αμοιβή ως όφειλαν, και όπως κάνουν οι απλοί ασθενείς μας. Φυσικά δεν το έκαναν μόνοι τους αυτό, αλλά με τα χρόνια είχε δημιουργηθεί με την ανοχή της Διοίκησης του Νοσοκομείου μία μη αναστρέψιμη κατάσταση οιονεί δημοσίου νοσοκομείου, όπου όλοι είχαν απαίτηση να λαμβάνουν τις υπηρεσίες μας δωρεάν, δίκην του κοινωφελούς μας έργου και σκοπού. Την ίδια στιγμή οι απλοί ασθενείς μας κατέβαλαν υψηλά νοσήλια που διαμορφώθηκαν προκειμένου το Νοσοκομείο να αντεπεξέρχεται και να συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του διατηρώντας υψηλή ποιότητα και προδιαγραφές».

Ως εκ τούτου ο κ. Νικολόπουλος ζητά από τον υπουργό Υγείας να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

«Ο Υπουργός Υγείας έχει κληθεί ν’ απαντήσει σήμερα στα εξής καθοριστικά ερωτήματα: 

Γιατί δεν εστάλησαν τότε αλλά και μέχρι σήμερα, από τους υπεύθυνους της Οικονομικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου οι απαιτήσεις των 46.945 ευρώ στις Δ.Ο.Υ. για τον Κώστα Σημίτη και την Δάφνη Σημίτη, καθώς και σ’ όλους τους επωνύμους της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, της δικαιοσύνης κ.λπ., που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των ΝΟΣΗΛΕΥΘΕΝΤΩΝ και μη εξοφλησάντων τα νοσήλια, όπως ακριβώς κάνουν με τον απλό πολίτη; Ο Υπουργός να μας πει εάν θα ζητήσει να γίνει ΕΔΕ και δικαστική έρευνα για την παραδειγματική τιμωρία αυτών που είχαν την ευθύνη όταν το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ ήταν κοινωφελές ίδρυμα;

Επίσης να μάθουμε και επίσημα εάν εστάλησαν ειδοποιητήρια από τις αντίστοιχες Δ.Ο.Υ. καθώς και από τις οικονομικές υπηρεσίες του Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, προς τους αναγραφόμενους της λίστας των επωνύμων νοσηλευθέντων και μη εξοφλησάντων, εάν όχι, θα σταλούν έστω τώρα και εν τέλει θα απαιτηθούν τα 22 εκ. ευρώ, που υπολογίζεται πως φτάνει συνολικά η ζημιά του Δημοσίου, ακόμα και με κάθε ένδικο μέσο;»

Τέλος, για τα σκάνδαλα του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ ο Νίκος Νικολόπουλος έκανε τις παρακάτω κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις:

- Πήραν απόφαση ο Πρόεδρος και τα μέλη του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» προκειμένου να ωφεληθεί η Τράπεζα Πειραιώς και οι νταβατζήδες της και να απωλέσει το «Ερρίκος Ντυνάν» 5.000.000 ευρώ που οφείλει να καταβάλει η Marfin Bank ή μήπως την ζημιά προκάλεσε κάποια απόφαση του Υπουργού;

- Με ποιες ενέργειες η Κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Κυπριακή Κυβέρνηση, θα διεκδικήσει τα συμφέροντα του Δημοσίου και θα απαιτήσει την παραδειγματική τιμωρία των πρωταγωνιστών του μεγάλου σκανδάλου του Κοινωφελούς Νοσηλευτικού Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν»;

- Με ποια κριτήρια έγιναν οι προσλήψεις στο Ερρίκος Ντυνάν των καρδιοχειρουργών κ.κ. Νίκα, Καραγιάννη και Φίλια και ποιες οι μηνιαίες αποδοχές και εάν εισπράττουν bonus κ.α;

Τι θα πράξετε ώστε η πολιτεία να επιβάλει έστω και τώρα την εφαρμογή των νόμων, προκειμένου οι εργαζόμενοι να λάβουν το σύνολο των οφειλομένων αποδοχών τους και ο διάδοχος εργοδότης, που ανέλαβε το νοσοκομείο ως οικονομική οντότητα και συνεχίζει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, να σεβαστεί τις υφιστάμενες εργασιακές σχέσεις στις οποίες υπεισήλθε αυτοδικαίως;

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.