Νικολόπουλος: Στη Βουλή το πόθεν έσχες των δικαστών

Νικολόπουλος: Στη Βουλή το πόθεν έσχες των δικαστών

Συζητείται τη Δευτέρα το απόγευμα στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, που αφορά το πόθεν έσχες των δικαστών.

Στην ερώτηση του ο ανεξάρτητος βουλευτής υπενθυμίζει ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας πριν λίγες βδομάδες απεφάνθη ότι είναι αντισυνταγματικό να δηλώνονται ποσά πάνω από 15.000 ευρώ που είναι κρυμμένα σε θυρίδες ή στα στρώματα.

Επίσης απεφάνθη ότι είναι «αντισυνταγματικό» να δηλωθούν κινητά περιουσιακά στοιχεία (τιμαλφή, πίνακες κ.λπ.), αξίας πάνω από 30.000 ευρώ.

Για όλους του ανωτέρω λόγους ο Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε τα εξής ερωτήματα:

«Πόσοι δικαστές έχουν κάνει πόθεν έσχες και πόσοι όχι τα τελευταία τρία χρόνια; πότε θα επανεκδώσετε την νέα κοινή υπουργική απόφαση, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτή όλα τα πεδία, δηλαδή όλες οι λεπτομέρειες για τη συμπλήρωση του πόθεν έσχες;»

Αναφερόμενος στην επικείμενη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης, ο ανεξάρτητος βουλευτής είπε: «Αναμένω την Δευτέρα να μου δώσει ο αρμόδιος Υπουργός κ. Δ. Παπαγγελόπουλος απαντήσεις από το βήμα της Βουλής.

Είναι αναγκαία και επιβεβλημένη η επίσημη τοποθέτηση του για να μην πλανώνται εσφαλμένες εντυπώσεις, αναφορικά με τις προθέσεις και την βούληση της πολιτικής ηγεσίας, γύρω από ένα ζήτημα που ευαισθητοποιεί την χειμαζόμενη Ελληνική κοινωνία, καθότι αφορά τον δικαστικό κλάδο που θα έπρεπε να επιδιώκει και να έχει εμπεδώσει την διαφάνεια σε όλες ανεξαίρετα τις βαθμίδες του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter